Hem Tarte Tartin och Brännland Iscider

Tarte Tartin och Brännland Iscider

av Christoffer Enquist

Brännlands Iscider är en nektarljuvlig essens av frostnupna svenska äpplen, och nu finns dessutom Brännland Iscider 2018 på magnumbutelj(!). Den är utmärkt att avnjutas kall som aperitif och sällskapsdryck, men den passar också fenomenalt i kombination med en klassisk anrättning – Tarte Tartin.  En efterrätt att bjuda på till jul- eller nyårsafton kanske?

Tarte Tartin

Till denna ”lilla” pärla har vi gjort en lika klassisk efterrätt som vi upplever nästan har glömts bort, trots att den är enkel att göra och inte minst, väldigt god, tarte tatin på persikor. De söta tonerna i desserten framhäver isciderns syra i, likväl som de fruktiga anslagen. Två fina komponenter som lirar med varandra i harmoni.

Originalet till denna fantastiska uppochnervända kaka sägs vara från Systrarna Tatin från Loire och bakades med äpplen. Här använder vi persikor men det går utmärkt att använda äpplen, nektariner, päron samt färska fikon. Socker mängden kan minskas om det är en söt frukt.

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här