Hem Toast med Brie de Meaux

Toast med Brie de Meaux

av Christoffer Enquist

Toast med Brie de Meaux, parma & fikon: Kombinationen ost och whisky är knappast en insider’s secret men här tar vi det ytterligare en nivå och gör en macka de luxe med brie de Meaux, parmaskinka och färska fikon vilket blir till en ljuvlig matchning när High Coasts Timmer är i våra glas.

Toast med Brie de Meaux

Toast med Brie de Meaux, parma & fikon

Ingredienser
(2 personer)

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Whisky
High Coast Origins Timmer
Nr. 33615, 500 ml, 48%, 499 kr, 93 p

En i raden av utsökta buteljeringar från Höga Kustens High Coast. Den utsökt torra sötman som ligger och drar med det rökiga är ju närapå skrämmande svår att motstå. Timmer är en riktigt bra sak som bjuder på en fyllig gomkänsla med ett samtidigt stramt distinkt och elegant, ljust driv. Citrus i lakritsgiftermål liksom kåda och viss gran och tallbarr skönjes nyanserat och igen, en utsökt väl avvägd sötma med vaniljdrag kopplas och hålls stramt av faten som också ger anrättningen en fin pepparkrydda. Det är balanserat och som nämnts; rökigheten uppträder med stor finess genom hela denna whiskyakt. I avslutet skrapar torra cedertoner och viss tobak och ger en mogen liksom en vinös dignitet.

Till maten
Här vill vi fånga whiskyns eleganta rökighet med rättens sälta från parmaskinkan och mjuka krämigheten från osten samtidigt som fikonen adderar syra vilket lyfter smakerna i whiskyn. En ytterst välsmakande matchning som gör såväl macka som whisky rättvisa.

Till whiskyn på Systembolaget HÄR