Hem Torsk i exotisk currygryta

Torsk i exotisk currygryta

av Christoffer Enquist

Torsk i exotisk currygryta: En välgjord currygryta går alltid hem. Gjord från grunden ger den fantastiska smaker och ett härligt djup och den går att kombinera efter säsong som råder. Här har vi somrig torsk som summeras av ett friskt rosévin från Gobelsburg.

Torsk i exotisk currygryta 

Torsk i exotisk currygryta – Ingredienser för fyra personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Domaene Gobelsburg Rosé 2023
Nr 94014 (750 ml) 135 kr, 87p
Druvorna till detta vin kommer från 5-50 år gamla vinrankor uppbundna enligt guyot. Vinifiering och lagring sker på ståltank och vinet buteljeras i januari året efter skörd. Zweigelt spelar ut en inbjudande aromatisk doft liknande en fruktsam trädgård i full blom, som i gomseglet avhandlar läckert adderande zest från blodapelsin, rabarber, frisk, nästan kittlande syra och fästande toner från körsbär, hallon och färska smultron. Delikata äppelskivor gör sig även tillkänna lierat med dragningar från grapefrukt. Rent och välavvägt avslut med elegant och balanserad touch.

Kombinationen
Den här aromatiska och krämiga currygrytan har en rik och komplex smakprofil som kompletterar vinets friskhet och syrliga inslag på ett mycket harmoniskt sätt. De ångade grönsakerna – broccoli, haricots verts och strimlade morötter – tillför en fräsch och krispig textur som samspelar perfekt med vinets kittlande syra och rena avslut. Curryns hetta och djup balanseras vackert av vinets fruktiga toner av körsbär, hallon och smultron, vilket skapar en välavvägd upplevelse. Vinets rena och avslut kompletterar rättens djup utan att överväldiga smaklökarna.