Hem Tropisk tiramisu

Tropisk tiramisu

av Christoffer Enquist

Tiramisun hör till de mest ikoniska desserterna men här ger vi oss i kast med att twista till klassikern och resultatet blir till en tropisk tolkning där ingredienserna bland annat är mango, kokosgrädde, rom och lime. Samma rom som vi häller i tiramisun drickes även med framgång till efterrätten när den serveras, Diplomático Reserva Exclusiva. Receptinspiration står BBC Food för.  

Recept

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Diplomático Reserva Exclusiva, Venezuela

art.nr. 356, 700 ml, 40%, 549 kr, 93 p
Diplomático kan det där med rom. Vad man än ger sig i kast med så är det kvalitet på högsta nivå inom varje segment och Reserva Exclusiva som lagrats 12 år på ekfat är sannerligen inget undantag. Här bjuds en massiv och komplex doft och smak med förnimmelse av mogen fall- och tropisk frukt, kola, nougat, kakao, diskret vanilj, muscovadosocker och nästan lite örtiga rosmarintoner. När sedan lite lätta russintoner, plommon, nötter, och kanderad apelsin ger sig till känna längre i mot slutet kan vi ana att det finns en viss mogen ådra i denna rom där sötman elegant smeker och där strukturen är silkigt elegant. En suverän rom helt enkelt.

Dryck & dessert
Fräschör till max där rommen får superb uppbackning av tiramisuns kokosgräddiga toner, kokosflarnen och även frukten lierar sig strålande med drycken. Och att det finns Diplomatico även i desserten gör matchningen än mer fulländad.