Två varianter på tortillapizza

Varmrätt

Två varianter på tortillapizza 
i kombination till
Kozel Dark
Art.nr 88736, 16,80 kr, 500 ml, 88 LGP

ÖLET
En lättsamt strukturerad öl med smaker av karamell, mörk choklad och krämiga kaffetoner, tillsammans med en brödighet, pepparkryddighet och skön edge i syran som skapar fräschör i sötman. En distinkt slank och god öl!

TILL MATEN
I denna kombo så tar ölen en fylligare skepnad samtidigt som den kramar om och tar emot dragonen, chorizon och surkålen förnämligt och blir till ett bröllop med majsen och framkallar en knäckighet som inte fanns där tidigare. Samtidigt tar chokladtonerna ödmjukt ett steg tillbaka utan att helt gömma sig, kryddigheten befäster sitt balanserade grepp och det hela blir till en snyggt sammansatt komposition där ölen visar sin anpassningsförmåga och dessutom briljanta törstsläckaregenskap. Maten äts med händerna och ölen tas direkt ur buteljen, det är vårt råd i alla fall…

Ölet finner du på Systembolaget här >>


"Två varianter på tortillapizza"
För 4 personer

4 st mellanstora tortillabröd

FYLLNING #1
1 dl Crème Fraiche
Chorizosalami, tunt skuren 
En näve surkål
2 tsk dragon, fint hackad
2 st mozzarellaostar

FYLLNING #2
1 dl creme fraiche
ca 10-12 sardeller
4 st kronärtskocksbottnar, grovt strimlade
1 msk pizzakrydda
2 st mozzarellaostar
Salt
Nymalen svartpeppar

Servera med sallad

GÖR SÅ HÄR
Lägg fyra st tortillabröd på en ugnsäker plåt. Bred ett lager crème fraiche över dom (som smör på en smörgås) och fördela ut fyllningen. Vilken ordning väljer du själv men se till att du avslutar med mozzarellan som ska få en fin färg i ugnen. Välj en eller båda fyllningarna och upprepa samma procedur oavsett fyllning.

Baka pizzorna i ugnen på 225 grader tills mozzarellan har fått en fin färg och brödet en härlig frasig struktur.

SERVERING
Superenkelt och gott snacks/förrätt som går snabbt att göra i ordning till gästerna eller hemmamyset. Skär upp i mindre tårtbitar och servera på en servett.