Whisky Jam Sour

av Christoffer Enquist

Whisky Jam Sour – Drinkinspiration: Whisky sour är en klassisk drink som har hängt med sedan slutet 1800-talet som i sin grund består av whiskey, citronjuice och socker, även om variationerna är oändliga. Första gången som drinken dokumenterades var i landsortstidningen Waukesha Plain Dealer i Wisconsin år 1870. I vårt exempel här har vi adderat sylt för att få till en whisky jam sour.

Whisky Jam Sour

Whisky Jam Sour

Drinkbas

Monkey Shoulder

Nr 85831, 700 ml, 399 kr, 91p
Monkey Shoulder är en förträfflig drinkpartner, men den är såklart lika njutbar i ensamt majestät.  Legeringen av Balvenie, Glenfiddich och Kininvie-malts har lagt grunden för en whisky med en fyllig doft med finlemmad och balanserad sötma och där citron, apelsin, nektarin, honung och vanilj samsas med tassande fattoner i en fint fruktigt och mogen stil. I gommen biter sig doftinslagen fast med utvecklad kryddighet och strukturen är hela vägen ut elegant silkig, torrt fyllig och distinkt med snygg fräschör i botten. Det är en stilfull och sällskapssjuk Monkey vi har att göra med, i din cocktail eller i ditt whiskyglas.

Så mixar du en Whisky Jam Sour

Ingredienser för en cocktail
5 cl Monkey Shoulder
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
2 teskedar sylt/puré (vi valde hallonsylt)
1 st äggvita

Garnering
1 citronskiva

Så gör du:

Häll alla ingredienser i en shaker med mycket is och skaka drinken kall. Sila upp drinken i en glasburk eller i ett bourbonglas och garnera med citron. Servera!

Monkey Shoulder finner man på Systembolaget HÄR