Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Rekonstruktionen avslutad för Melanders Group

Rekonstruktionen avslutad för Melanders Group

av Livets Goda

Melanders Group har nu avslutat rekonstruktionen för samtliga restauranger och fiskdiskar inom gruppen. Rekonstruktionen som inleddes 24 mars och avslutades 2 november var ett direkt resultat av den vikande försäljningen på grund av covid-19.

När restaurangförsäljningen i landet försvann på grund av coronautbrottet i våras ansökte Melanders Group om en företagsrekonstruktion. Gruppen består av både fiskbutiker och restauranger så som Ulla Winbladh, KB, Wedholms Fisk, Stockholms Fisk samt Tysta Mari. Under september avslutades rekonstruktionen för de flesta verksamheterna i gruppen. 2 november blev rekonstruktionen även klar för Melanders Fisk i Östermalmshallen som sista enhet.

– Processen har varit lyckad för samtliga bolag tack vare ett otroligt professionellt arbete från hela vår organisation, från servitörer och butiksbiträden till vår ekonomiavdelning, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group. Vi har även fått ett starkt stöd från våra hyresvärdar och leverantörer vilket uppskattas enormt. Melanders Group har varit ett välskött bolag i över 30 år som värdesatt långa relationer. Nu hoppas vi få fortsätta att utveckla gruppen tillsammans med våra leverantörer i många år framöver.

Sedan krisen drabbade restaurangbranschen har Melanders Group arbetat med att ställa om verksamheten till en ny vardag med coronaviruset. Inför de viktiga julborden satsar restaurangerna hårt på att kunna erbjuda en så säker upplevelse som möjligt. Det sker genom att bland annat sprida ut gästerna samt arbeta med fler bordsserverade rätter. Restaurangerna och fiskdiskarna har även ställt om till ett utökat utbud av matkassar och take-away.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING