Rekordökning av resor till Karibien

Livets Goda 10 Jul, 2018
Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på Danmarks-linjen och det blev en omedelbar succé. Den karibiska satsningen ombord på Stena Danica med allt ifrån kongas till jerk chicken har ökat trycket på resorna. I vår ökade dags- och kvällsresorna rejält jämfört med samma period föregående år. Nu fortsätter de västindiska kvällarna hela sommaren.



Sommaren står för dörren vilket innebär semester, sol och kanske även en resa till Karibien. I april sjösatte Stena Line det nya konceptet ombord på Stena Danica. Succén blev snabbt ett faktum och jämfört med samma period föregående år har antalet resenärer på dags- och kvällsresor ökat med hela 34 procent under juni månad, vilket visar att svenskarna gärna spenderar sommardagar och kvällar i västindiskt tema. Även hotellet The Reef i Fredrikshamn har sett framgångar där antalet bokningar i juni ökat med hela 22 procent. Högt tryck väntas nu framöver ombord då de karibiska kvällarna nu antar en ny skepnad.

Under sommaren kan resenärer nämligen kliva på båten vid 16.00 och därefter njuta av 7,5 timmar i västindisk stil. Ombord finns den inglasade The Reef Bar och en meny med inspiration helt ifrån Karibien. Dessutom finns en fantastisk miljö och utsikt att njuta av högst upp på däck 9.

– Vi är otroligt glada över succén för Stena Danicas nya koncept. Vi har märkt hur resenärer njuter av resan på ett helt nytt sätt. Vi hoppas att försommarens underbara resor bara är början, nu när det verkar som att det även dragit in karibisk värme över Sverige på riktigt. För svenskar som vill fylla lediga dagar finns mycket att upptäcka ombord, inte minst i kulinarisk- eller barväg, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Nu delar även Stena Line och The Reef Bar med sig av en av hemligheterna bakom succén - The Reef Bars Jerk wings. Receptet finns nedan och är perfekt som plockmat under sommarens alla tillställningar.

Recept för 10 st Jerk Wings
10 st kycklingvingar
4 msk Jerk krydda
½ msk salt
5 msk olja exempelvis raps
2 msk Sriracha sås

Blanda Jerk krydda, salt och olja, blanda runt kycklingvingarna i blandningen och låt marinera minst 6 h. Baka av i ugn på 110 grader varmluft i ca 50 min till innertemp 72 grader. Friteras så skinnet blir krispigt innan servering, blanda runt efter fritering med Srirachasåsen. Servera gärna med limeklyfta och limeaioli.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet