Rekordökning av resor till Karibien

Livets Goda 10 Jul, 2018
Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på Danmarks-linjen och det blev en omedelbar succé. Den karibiska satsningen ombord på Stena Danica med allt ifrån kongas till jerk chicken har ökat trycket på resorna. I vår ökade dags- och kvällsresorna rejält jämfört med samma period föregående år. Nu fortsätter de västindiska kvällarna hela sommaren.



Sommaren står för dörren vilket innebär semester, sol och kanske även en resa till Karibien. I april sjösatte Stena Line det nya konceptet ombord på Stena Danica. Succén blev snabbt ett faktum och jämfört med samma period föregående år har antalet resenärer på dags- och kvällsresor ökat med hela 34 procent under juni månad, vilket visar att svenskarna gärna spenderar sommardagar och kvällar i västindiskt tema. Även hotellet The Reef i Fredrikshamn har sett framgångar där antalet bokningar i juni ökat med hela 22 procent. Högt tryck väntas nu framöver ombord då de karibiska kvällarna nu antar en ny skepnad.

Under sommaren kan resenärer nämligen kliva på båten vid 16.00 och därefter njuta av 7,5 timmar i västindisk stil. Ombord finns den inglasade The Reef Bar och en meny med inspiration helt ifrån Karibien. Dessutom finns en fantastisk miljö och utsikt att njuta av högst upp på däck 9.

– Vi är otroligt glada över succén för Stena Danicas nya koncept. Vi har märkt hur resenärer njuter av resan på ett helt nytt sätt. Vi hoppas att försommarens underbara resor bara är början, nu när det verkar som att det även dragit in karibisk värme över Sverige på riktigt. För svenskar som vill fylla lediga dagar finns mycket att upptäcka ombord, inte minst i kulinarisk- eller barväg, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Nu delar även Stena Line och The Reef Bar med sig av en av hemligheterna bakom succén - The Reef Bars Jerk wings. Receptet finns nedan och är perfekt som plockmat under sommarens alla tillställningar.

Recept för 10 st Jerk Wings
10 st kycklingvingar
4 msk Jerk krydda
½ msk salt
5 msk olja exempelvis raps
2 msk Sriracha sås

Blanda Jerk krydda, salt och olja, blanda runt kycklingvingarna i blandningen och låt marinera minst 6 h. Baka av i ugn på 110 grader varmluft i ca 50 min till innertemp 72 grader. Friteras så skinnet blir krispigt innan servering, blanda runt efter fritering med Srirachasåsen. Servera gärna med limeklyfta och limeaioli.


Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet