Rekordökning av resor till Karibien

Livets Goda 10 Jul, 2018
Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på Danmarks-linjen och det blev en omedelbar succé. Den karibiska satsningen ombord på Stena Danica med allt ifrån kongas till jerk chicken har ökat trycket på resorna. I vår ökade dags- och kvällsresorna rejält jämfört med samma period föregående år. Nu fortsätter de västindiska kvällarna hela sommaren.



Sommaren står för dörren vilket innebär semester, sol och kanske även en resa till Karibien. I april sjösatte Stena Line det nya konceptet ombord på Stena Danica. Succén blev snabbt ett faktum och jämfört med samma period föregående år har antalet resenärer på dags- och kvällsresor ökat med hela 34 procent under juni månad, vilket visar att svenskarna gärna spenderar sommardagar och kvällar i västindiskt tema. Även hotellet The Reef i Fredrikshamn har sett framgångar där antalet bokningar i juni ökat med hela 22 procent. Högt tryck väntas nu framöver ombord då de karibiska kvällarna nu antar en ny skepnad.

Under sommaren kan resenärer nämligen kliva på båten vid 16.00 och därefter njuta av 7,5 timmar i västindisk stil. Ombord finns den inglasade The Reef Bar och en meny med inspiration helt ifrån Karibien. Dessutom finns en fantastisk miljö och utsikt att njuta av högst upp på däck 9.

– Vi är otroligt glada över succén för Stena Danicas nya koncept. Vi har märkt hur resenärer njuter av resan på ett helt nytt sätt. Vi hoppas att försommarens underbara resor bara är början, nu när det verkar som att det även dragit in karibisk värme över Sverige på riktigt. För svenskar som vill fylla lediga dagar finns mycket att upptäcka ombord, inte minst i kulinarisk- eller barväg, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Nu delar även Stena Line och The Reef Bar med sig av en av hemligheterna bakom succén - The Reef Bars Jerk wings. Receptet finns nedan och är perfekt som plockmat under sommarens alla tillställningar.

Recept för 10 st Jerk Wings
10 st kycklingvingar
4 msk Jerk krydda
½ msk salt
5 msk olja exempelvis raps
2 msk Sriracha sås

Blanda Jerk krydda, salt och olja, blanda runt kycklingvingarna i blandningen och låt marinera minst 6 h. Baka av i ugn på 110 grader varmluft i ca 50 min till innertemp 72 grader. Friteras så skinnet blir krispigt innan servering, blanda runt efter fritering med Srirachasåsen. Servera gärna med limeklyfta och limeaioli.


Arlandas bästa caféer

Övrigt Varje år konsumeras cirka 500 miljarder koppar kaffe världen över…
21 Nov, 2018

Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet