Rekordsnabb slutförsäljning av limiterade utgåvor från Mackmyra

av Livets Goda

Mackmyra Svensk Whisky står än en gång i rampljuset med en rejäl framgång för sina limiterade utgåvor. Senaste triumfen inkluderar snabbt slutsålda Mackmyra DNA, som i enighet med föregångarna Muddus och 001, bekräftar den ökande populariteten och efterfrågan på dessa exklusiva produkter.

Den nya designen och produktmixen har inte bara mottagits väl av marknaden utan har också belönats med fantastiska recensioner, som Livets Godas recension nedan. Blendern Lii Johnson och det dedikerade teamet bakom Mackmyra fortsätter att imponera med sin expertis och passion för att skapa unika och minnesvärda smakupplevelser.

Livets Goda om Mackmyra DNA, 93p
Utmaning, säger Mackmyras eminenta blender Lil Johnson själv om denna whisky beträffande fatblenden. De numera klassiska 30-liters faten som suttit, precis som namnet på denna whisky, i mackmyras DNA från start. Men det som var problemen med 30-litersfaten, just med brådmognaden som lite för ofta förde med sig obalans strukturellt, med bland annat ofta för dominerande sötma och ”klumpig fatkryddighet och påverkan” där de båda agerade utan samförstånd och samtidigt la lock på fruktigheten, har man numera lyckats hantera efter flera års erfarenhet. Hur att ta tillvara på det positiva driv de små faten har i mognadsprocessen bäst, att plocka russinen ur kakan när de är på topp, och inte bara för att få fram en yngre, fatlagrad whisky snabbt, utan en med ungdomligt välutvecklade toner. Med vis vitalitet, balanserad kryddighet, sötma, fatintegritet, frukt, transparens i kraft och intensitet.

Här i denna orökiga whisky har man, som man numera så gott som alltid har, fått till en harmonisk hållning mellan dessa element och dessutom skapat en elegant friskhet i drivet och där faten släpper fram spritens fruktighet med honungspenslad apelsinnotad citrus, fikon och små tropiska fruktvindar. Vanilj, kola och choklad har en lika självsäker som självklar plats och fatens kryddighet säger inte bara peppar utan även lite exotiska pustar med ingefära och curry.

Slutblenden från sex olika fat har med andra ord blivit lyckad. Faten – 33% svenska, 33% ex bourbon och sedan fördelat mellan Oloroso, ny amerikansk ek, Ambassadör fat och PX fat – markerar och känns, men gör det med integritet.

” Vi är otroligt tacksamma för det växande stödet från våra entusiastiska kunder och whiskyälskare över hela landet. Mackmyra Svensk Whisky strävar alltid efter att leverera exceptionella upplevelser, och det är glädjande att se att våra senaste produkter och produktstrategi så entusiastiskt omfamnas av marknaden.” säger Patrick Björsjö, VD

Denna framgångsmarkering kring Mackmyras limiterade utgåvor är inte bara ett erkännande av företagets kvalitet utan också en indikation på den dynamiska efterfrågan på Mackmyra-produkter på marknaden. Utöver slutsålda utgåvor har även nyligen lanserade Mackmyra Identitet nåt stora framgångar, vilket resulterar i ökad distribution från och med 1 december och ökar Mackmyras ställning som en av innovatörerna inom den svenska whiskyindustrin.