Rekordstort intresse för Hernö Gins nyemission som blev kraftigt övertecknad

Livets Goda 8 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Teckningstiden för Hernö Gins nyemission i syfte att bygga ett fullvärdigt besökscenter och skapa förutsättningar för ytterligare tillväxt gick ut den 4 juni. Nyemissionen tecknades till drygt 31,5 miljoner kronor av drygt 1 200 personer med en täckningsgrad som uppgår till 560 procent.

Nyemissionen i Hernö Gin AB (publ.) tecknades till drygt 31,50 miljoner kronor. Det motsvarar en täckningsgrad om 560 procent. Totalt antal personer som tecknade emissionen uppgår till 1 291 st. Hernö Gin tillförs därmed genom emissionen 5 625 000 SEK före emissionskostnader.

– Den erfarenhet vi har av våra tidigare nyemissioner är att intresset för att köpa aktier i Hernö Gin är stort. Men det här resultatet överträffar våra förväntningar med råge, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Tilldelningsprincip
Vid tilldelning kommer styrelsen att eftersträva att Hernö Gin får en bred ägarebas samt att befintliga ägare ges möjlighet att teckna ytterligare aktier.

Välkommen på en spännande resa med Hernö Gin
Det kapital som nyemissionen inbringar kommer att lägga grunden för Hernö Gins fortsatta tillväxt och även bidra till att stärka regionen som besöksmål för turister och ginentusiaster från hela världen. Det här året kommer att bli mycket spännande med etableringen av ett nytt besökscenter, anläggning av en buteljeringslinje, byggnation av effektiva kontorsytor för en ökande personalstyrka och en förutspådd stark försäljningsökning.

– Vi vill hälsa alla nytillkomna aktieägare välkomna på en spännande resa med Hernö Gin in i framtiden. Tack för att ni tror på oss och för att ni gör det möjligt att förverkliga fler drömmar. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att leverera en bra utveckling som genererar avkastning för dig som aktieägare, hälsar Jon.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet