Rekordstort intresse för Hernö Gins nyemission som blev kraftigt övertecknad

Livets Goda 8 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Teckningstiden för Hernö Gins nyemission i syfte att bygga ett fullvärdigt besökscenter och skapa förutsättningar för ytterligare tillväxt gick ut den 4 juni. Nyemissionen tecknades till drygt 31,5 miljoner kronor av drygt 1 200 personer med en täckningsgrad som uppgår till 560 procent.

Nyemissionen i Hernö Gin AB (publ.) tecknades till drygt 31,50 miljoner kronor. Det motsvarar en täckningsgrad om 560 procent. Totalt antal personer som tecknade emissionen uppgår till 1 291 st. Hernö Gin tillförs därmed genom emissionen 5 625 000 SEK före emissionskostnader.

– Den erfarenhet vi har av våra tidigare nyemissioner är att intresset för att köpa aktier i Hernö Gin är stort. Men det här resultatet överträffar våra förväntningar med råge, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Tilldelningsprincip
Vid tilldelning kommer styrelsen att eftersträva att Hernö Gin får en bred ägarebas samt att befintliga ägare ges möjlighet att teckna ytterligare aktier.

Välkommen på en spännande resa med Hernö Gin
Det kapital som nyemissionen inbringar kommer att lägga grunden för Hernö Gins fortsatta tillväxt och även bidra till att stärka regionen som besöksmål för turister och ginentusiaster från hela världen. Det här året kommer att bli mycket spännande med etableringen av ett nytt besökscenter, anläggning av en buteljeringslinje, byggnation av effektiva kontorsytor för en ökande personalstyrka och en förutspådd stark försäljningsökning.

– Vi vill hälsa alla nytillkomna aktieägare välkomna på en spännande resa med Hernö Gin in i framtiden. Tack för att ni tror på oss och för att ni gör det möjligt att förverkliga fler drömmar. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att leverera en bra utveckling som genererar avkastning för dig som aktieägare, hälsar Jon.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet