Relax Riesling byter till årgång 2018

Livets Goda 21 Aug, 2019
Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över 4 generationer. Vineriet ligger nära floden Mosel i byn Longuich.

Relax Riesling finner du i ca 370 butiker med varunr: 7230-01, pris: 62 kr, 750 ml och en alkoholhalt på 8,5%.

Årgång 2018 fick bra förutsättningar i denna regionen med en regnig och varm januari som följdes av en lite kyligare februari samt mars som gav riklig nederbörd. I april-maj så utvecklades druvorna fint. Under sommarmånaderna, juni-augusti, så var vädret varmt under dagtid med svala vindar som kylde av druvorna och gav kondens under nätterna vilket är gynnsamt för mognadsprocessen. I början av september så skördades druvorna under optimala förhållanden. 

För över tvåhundra år sedan så bosatte sig förfäderna till Schmitt Söhne i den lilla byn Longuich och började sköta om vingårdar samt producera vin i liten skala. 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och även där man hjälpte mindre odlare att vinifiera sina viner och sälja dem lokalt. Hundra år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och det är 4:e generationen som driver det framgångsrika vineriet som idag har vuxit till ett av Tysklands största och som exporterar till stora delar av världen.   


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet