Hem Whisky & Bourbon Rémy Martin XO Excellence på halvbutelj – ett genidrag!

Rémy Martin XO Excellence på halvbutelj – ett genidrag!

av Livets Goda

Whisky & Bourbon om Rémy Martin XO Excellence
XO Excellence på halvbutelj är ett snilledrag! Förvisso är det svårt att stoppa när man väl börjat inta denna underbara druid, och då behövs det en stor butelj. Men för er som har bättre karaktär än vad vi har så är det tidig julafton. Det är bara att insupa den komplexa aromen och smaken av denna cognac, och njuta av ett möte mellan forntid och nutid. Legeringen mellan mörka, väldoftande ekfat med ansenlig ålder på nacken möter den fint mogna, men fortfarande spänstiga frukten med sin mjukt färgade, distinkta vaniljsötma.

Vidare finner vi en läcker äppelfruktighet och en svag tobaksbris letar sig fram, samtidigt som denna tonsköna symfoni klingar av med sultanrussin, dadlar, choklad och apelsin med karamelliserade nyanser. Kryddigheten som elegant breder ut sig i avslutet skänker denna XO ett välbalanserat, runt men tydlig bett.

Rémy Martin XO har egenskapen av att den skärper dina sinnen, samtidigt som den skänker en generös känsla av lugn och harmoni. Det är som vi tidigare påtalat en ytterst välbalanserad, välljudande och finstämd vän att spendera tid med, oavsett tid och rum. Ren kärlek! Att möjligheten nu finns till att inhandla en halvflaska av denna skönhet ser vi som ett genidrag då kanske fler vågar ta steget ut att prova denna cognac av klass – för det är den värd!

96 poäng

/ Livets Goda

Rémy Martin XO Excellence
Art.nr 82749, 899 kr (350 ml), 40 %

>> Kan beställas här

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING