Ren kärlek i en butelj!

Livets Goda 6 Feb, 2019
Vin För Charles Heidsieck är deras prioritet att producera kvalitativa multi-vintage champagner. Huset har avstått från att lansera flera toppårgångar, som exempelvis årgång 2002, för att hålla dessa viner till Brut Réserve. Denna cuvée består alltid av 40 procent reserv vin med en genomsnittsålder av imponerande 10 år, där den äldsta beståndsdelen består av vin från den legendariska årgången 1996. Basårgången i vinet byttes nyligen och de 60 procenten i vinet består nu av årgång 2012 och Livets Goda gjort ett nytt nedslag i denna numera alltid skinande champagne. Charles Heidsieck Brut Réserve är således vårt Dryckestips till er denna vecka.

”pure, sparkling love in a bottle!”

"Prislappen indikerar sortimentet ”standardchampagne” men det här är så mycket mer än så."


Chefredaktör Anders Enquist tycker till om 
Charles Heidsieck Brut Réserve
När man inbillar sig att denna champagne inte kan glänsa mer än vad den tidigare gjort, så är det precis det den gör här. Med huvudbasen i årgång 2012 så har vi just ett basspel som närmast kan liknas med den fenomenale basisten Marcus Miller. Tillåt mig nu att bli emotionell:

Det blir fyllighet och virtuos elegans i samma andetag. Det blir mjukt souligt och edgie funk i samma hjärtslag. Det blir spirituellt jazzigt med melodisk, bitterljuv grund. Det vi kallar den för champagnen typiska djupa och frodiga Charles Heidsieck frukten håller sitt underbara grepp, men basårgången har gett champagnen en fenomenal sirlig spänst i strukturen och finess med smekande krispig rondör som skapar just en skinande edge i den generösa och förföriska frukten, där en smörnötig brödighet spelar harmoniskt med hintar av ostronskal, citrus, ananas, äpple och kittlandes röda bär i bakgrunden. En snygg mineralisk hinna ligger självklart stadigt som grogrund i detta vackra bygge. Precisionen i avslutet är fenomenal och denna champagne tappar inte eller spelar falskt på en endaste ton under hela stycket.

Prislappen indikerar sortimentet ”standardchampagne” men det här är så mycket mer än så. Det här är ”pure, sparkling love in a bottle!”

94 poäng 

Charles Heidsieck Brut Réserve
Art.nr 77522, 459 kr
Champagne, Frankrike

Champagnen finns redan på hyllan i ca 41 Systembolagsbutiker, vilken som är din närmsta butik finner ni HÄR. Charles Heidsieck Brut Réserve kan naturligtvis också beställas till just din butik, vilket du kan göra HÄR.

Övrigt:
Under 2016 års “World Championship Champagne & Sparkling” vann Charles Heidsieck NV Brut Réserve kategorin ”Best Champagne NV Blend”. I den blindprovade juryn satt bland andra Tom Stevenson, Essi Avellan MW och Dr Tony Jordan, som är några av världens mest kända champagneexperter.


Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet