Ren kärlek i en butelj!

Livets Goda 6 Feb, 2019
Vin För Charles Heidsieck är deras prioritet att producera kvalitativa multi-vintage champagner. Huset har avstått från att lansera flera toppårgångar, som exempelvis årgång 2002, för att hålla dessa viner till Brut Réserve. Denna cuvée består alltid av 40 procent reserv vin med en genomsnittsålder av imponerande 10 år, där den äldsta beståndsdelen består av vin från den legendariska årgången 1996. Basårgången i vinet byttes nyligen och de 60 procenten i vinet består nu av årgång 2012 och Livets Goda gjort ett nytt nedslag i denna numera alltid skinande champagne. Charles Heidsieck Brut Réserve är således vårt Dryckestips till er denna vecka.

”pure, sparkling love in a bottle!”

"Prislappen indikerar sortimentet ”standardchampagne” men det här är så mycket mer än så."


Chefredaktör Anders Enquist tycker till om 
Charles Heidsieck Brut Réserve
När man inbillar sig att denna champagne inte kan glänsa mer än vad den tidigare gjort, så är det precis det den gör här. Med huvudbasen i årgång 2012 så har vi just ett basspel som närmast kan liknas med den fenomenale basisten Marcus Miller. Tillåt mig nu att bli emotionell:

Det blir fyllighet och virtuos elegans i samma andetag. Det blir mjukt souligt och edgie funk i samma hjärtslag. Det blir spirituellt jazzigt med melodisk, bitterljuv grund. Det vi kallar den för champagnen typiska djupa och frodiga Charles Heidsieck frukten håller sitt underbara grepp, men basårgången har gett champagnen en fenomenal sirlig spänst i strukturen och finess med smekande krispig rondör som skapar just en skinande edge i den generösa och förföriska frukten, där en smörnötig brödighet spelar harmoniskt med hintar av ostronskal, citrus, ananas, äpple och kittlandes röda bär i bakgrunden. En snygg mineralisk hinna ligger självklart stadigt som grogrund i detta vackra bygge. Precisionen i avslutet är fenomenal och denna champagne tappar inte eller spelar falskt på en endaste ton under hela stycket.

Prislappen indikerar sortimentet ”standardchampagne” men det här är så mycket mer än så. Det här är ”pure, sparkling love in a bottle!”

94 poäng 

Charles Heidsieck Brut Réserve
Art.nr 77522, 459 kr
Champagne, Frankrike

Champagnen finns redan på hyllan i ca 41 Systembolagsbutiker, vilken som är din närmsta butik finner ni HÄR. Charles Heidsieck Brut Réserve kan naturligtvis också beställas till just din butik, vilket du kan göra HÄR.

Övrigt:
Under 2016 års “World Championship Champagne & Sparkling” vann Charles Heidsieck NV Brut Réserve kategorin ”Best Champagne NV Blend”. I den blindprovade juryn satt bland andra Tom Stevenson, Essi Avellan MW och Dr Tony Jordan, som är några av världens mest kända champagneexperter.


Glen Moray Classic Peated - ytterst kvalitativ och välsvarvad whisky

Whisky och Bourbon Glen Moray Classic Peated Single Malt har legat på bourbonfat…
26 Apr, 2019

Årets första frilandsodlade färskpotatis

Mat och Restaurang Årets första frilandsodlade färskpotatis skördades kl 11.00 idag. Potatisodlare Jonas…
25 Apr, 2019

Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019
Artikelarkivet