Hem NyheterNyhet WB Renegade Rum – Terroir Rom – släpper begränsade Pre Cask utgåvor

Renegade Rum – Terroir Rom – släpper begränsade Pre Cask utgåvor

av Livets Goda

Pionjärsdrivna projektet med Terroir-driven rom kommer till Sverige! Vi får möjligheten att ta del av de två första  utgåvorna av Renegade Rum’s Pre Cask utgåvor i begränsade upplagor där först till kvarn gäller.

Renässansmannen Mark Reynier har gjort sig känd i whiskyvärlden genom att införa Terroirdriven whisky inspirerad av vinvärlden med Waterford Single Malt. Nu kommer hans Terroirdrivna sockerrörs-rom till Sverige i en högst begränsad tillgång.

Rom som produkt behöver mer transparens. Konsumenter vill veta vad de är de dricker. I romvärlden finns få regler och på flaskans etikett står ofta ingenting. Då är det svårt för köparen att värdera kvalitet och prisvärdhet och för den delen smakprofil. Förutom att Renegade är Terroirdrivet och Single Farm Origin i samma anda som Waterford är det dessutom utan tillsatta färgämnen eller socker. Renegade vill kalla sig “natural Rum”.

Dessa Pre Cask utgåvor produceras endast i ca 3000 flaskor totalt och Sverige har fått 360 flaskor av de två första utgåvorna: Pearls och Old Bacolet. Dessa “Pre Cask” utgåvor ger en försmak av vad man vill åstadkomma längre fram när de första färdiga kärnserierna släpps. I november kommer dessutom Dumferline Pot Still och Column Still till Systembolaget i ännu mindre upplagor. Här kan man jämföra skillnaden vid olika destilleringsmetoder.

Renegade Rum Pre Cask Pearls, 1 oktober
Alkohol: 50% volym
Artikelnr: 53313
Pris: 549:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 360 flaskor

Renegade Rum Pre Cask Old Bacolet, 1 oktober
Alkohol: 50% volym
Artikelnr: 53314
Pris: 549:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 360 flaskor

RELATERAD LÄSNING