1

Renegade släpper fler Pre Cask Rums

Pionjärsdrivna projektet med Terroir-driven rom har kommit till Sverige! Nu får man möjligheten att ta del av de två nästföljande utgåvorna av Renegade Rum’s Pre Cask där man kan jämföra skillnaden mellan två destilleringsmetoder från samma ursprung. Utgåvorna är i begränsade upplagor.

Renässansmannen Mark Reynier har gjort sig känd i whiskyvärlden genom att införa terroirdriven whisky inspirerad av vinvärlden med Waterford Single Malt. Nu kommer hans terroirdrivna sockerrörs-rom till Sverige i en högst begränsad tillgång.

Rom som produkt behöver mer transparens. Konsumenter vill veta vad de är de dricker. I romvärlden finns få regler och på flaskans etikett står ofta ingenting. Då är det svårt för köparen att värdera kvalitet och prisvärdhet och för den delen smakprofil.

Förutom att Renegade är terroirdrivet och Single Farm Origin i samma anda som Waterford är det dessutom utan tillsatta färgämnen eller socker. Renegade vill kalla sig “natural Rum”.

Dessa Pre Cask utgåvor produceras endast i ca 3000 flaskor totalt och Sverige har fått några få flaskor av de två nästföljande utgåvorna: Dunfermline Pot Still och Dunfermline Column Still.

Dessa “Pre Cask” utgåvor ger en försmak av vad man vill åstadkomma längre fram när de första färdiga kärnserierna släpps när de lagrats på fat i 3 år. Här kan man jämföra smakskillnaden vid olika destilleringsmetoder med samma ursprung!

Renegade Rum Pre Cask Dunfermline Pot Still, 1 november
Alkohol: 50% volym
Artikelnr: 53664
Pris: 549:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 198 flaskor

Renegade Rum Pre Cask Dunfermline Column Still, 1 november
Alkohol: 50% volym
Artikelnr: 53663
Pris: 549:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 360 flaskor