Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Res smidigt till Visby och hitta unika krogpärlor i sommar

Res smidigt till Visby och hitta unika krogpärlor i sommar

av Livets Goda

Att göra en kulinarisk resa till Visby blir ännu lättare i sommar med nya Birka Gotland. Starta smakfesten redan ombord med kvalitetskött från ön – eller kanske den berömda skaldjursplatån.  Gotland är en av Sveriges mest solsäkra platser, med ett klimat som främjar lokala odlingar. Ön har flest bryggerier och destillerier i Sverige och Visby är en av landets mest krogtäta platser. Vi har samlar några av de bästa här.

Varje år lockar Visby runt 900 000 resenärer. Tack vare det solsäkra klimatet på Visby och mikroklimatet innanför ringmuren möjliggörs odlingar av lokala råvaror som inte är möjliga någon annanstans i landet. Till exempel fikon och persikor.

I sommar seglar fartyget Birka Gotland under 28 datum från Stockholm klockan 17:00 för att anlända i Visby 09:30. Det ger en hel dag för att utforska den populära sommarstaden innan fartyget åker tillbaka till Stockholm 18:00.

Birka Gotland har samlat in tips från experter på ön för mat- och dryckesupplevelserna extra värda ett besök.

Mat:

Bakfickan
På denna genuina lilla fisk- och skaldjursrestaurangen med utsikt över Stora Torget finns en mängd delikatesser och roliga inredningsdetaljer.

Crêperie & Logi
Mitt i Visbys innerstad ligger den välkända restaurangen som serverar matiga galetter och söta crêpes. Under fina dagar passar uteserveringen perfekt för att spana på folk samtidigt som man njuter av maten.

Villa Alma
På boutiquehotellet kan man avnjuta allt från frukost till middag eller drinkar med utsikt över havet och Almedalen. Restaurangen serverar rätter perfekta för att dela som är inspirerade av Asien.

Lilla Bjers
För den som hyr cykel och vill ta del av Gotlands lokala godsaker ligger gården Lilla Bjers 7 kilometer utanför Visby. På gården erbjuds egna grödor och kött från lokala gårdar. Menyerna anpassas utefter dagens skörd.

Dryck:

Krönet by Visby
Här kan man njuta av drinkar och tapas med utsikt över takåsarna. För större sällskap kan man dela på en pitcher sangria.

Gotlands Bryggeri
Innanför Visbys medeltida ringmur ligger bryggeriet som erbjuder bryggerivisning och ölprovning.

Vår fru
På vår fru serveras naturviner och cocktails, men även mat och snacks. På gården ligger ett orangeri, udda trämöbler och ett eget konstgalleri.

Vinäger
Gården med fontän har en atmosfär hämtat från de Baleariska öarna. Här serveras både klassiska och nyskapade cocktails, tillsammans med ett stort utbud av premiumviner, champagne och lokalt bryggd öl.

 

RELATERAD LÄSNING