The World’s 101 Best Steak Restaurants utser årligen världens bästa köttrestauranger. På årets lista säkrar AG en nionde plats samtidigt som restaurangens köttmästare får utmärkelsen Meat Master of the Year.

Restaurang AG
Sedan Johan Jureskog och Klas Ljungquist öppnade AG på Kungsholmen för snart femton år sedan har restaurangen blivit en internationell destination för köttälskare. För andra året i rad rankas nu krogen som topp-tio i världen av guiden The World’s 101 Best Steak Restaurants. AGs köttmästare Martin Kjäll belönas även med utmärkelsen Meat Master of the Year för sitt arbete med att selektera och hängmöra köttet på restaurangen.
– Även om vi ständigt siktar uppåt är det en otrolig bedrift av vårt team att behålla niondeplatsen. Den globala konkurrensen är enorm och flera nya restauranger har tillkommit på listan, säger krögaren Johan Jureskog på AG. Att vår kock och köttmästare Martin Kjäll är årets Meat Master of the Year är en ära utan motstycke och ett kvitto på vi gör något unikt. Ingen annan restaurang i världen har exempelvis fyrtio olika sorters nötkött på menyn.

Martin Kjäll, Meat Master of the Year 2025
The World’s 101 Best Steak Restaurants lanserades 2019 och har blivit den mest betydelsefulla utmärkelsen för flera av världens köttkrogar. För att skapa listan genomför sexton personer över 800 restaurangbesök. Kriterierna bygger bland annat utifrån kvalitet och urval på köttet, service- och kunskapsnivå hos personalen, vinlista och inredningsdesign.
Världens tio bästa köttrestauranger 2025:
1. Parrilla Don Julio, Buenos Aires, Argentina
2. Margaret, Sydney, Australien
3. Laia Erretegia, Hondarribia, Spanien
4. I Due Cippi, Saturnia, Italien
5. Burnt Ends, Singapore
6. Bodega El Capricho, Jiménez de Jamuz, Spanien
7. Casa Julian, De Tolosa, Spanien
8. Lana, Madrid, Spanien
9. AG, Stockholm, Sverige
10. Cote, New York, USA