1

Restaurang Etoile blir 2.0 och tar upplevelsen till nya höjder

Krögarna Jonas Lagerström och Danny Falkeman skapar Etoile 2.0. Restaurangen växer från 70 till 270 kvadratmeter, upplevelsen delas upp i 3 akter och lokalen får en ny entre och lounge, ett stort testkök samt ett chambre separée för de lite större sällskapen. Dessutom kommer Etoile att ta måltidsupplevelsen till nya höjder.

Kockarna Jonas Lagerström och Danny Falkeman öppnade restaurang Etoile 2018 och blev snabbt hyllade av både gäster och media. I februari i år tilldelades restaurangen en stjärna i Guide Michelin.

Nu är det dags för krögarduon att uppdatera Etoile ytterligare – och de gör det med bravur. Tack vare möjligheten att ta över grannlokalen på Norra Stationsgatan i Stockholm går de från 70 kvadratmeter till 270 kvadratmeter.

– Sedan vi öppnade har vår filosofi fått växa fram. Vi har haft en idé om vad vi vill göra, något som växt sig allt tydligare, men vi har har känt oss begränsade av den lilla ytan. Nu har vi möjlighet att ta restaurangen ett steg till.

Jonas Lagerström och Danny Falkeman tog över nycklarna till den nya lokalen i juli i år och renoveringarna är i full gång. Upplevelsen kommer delas in i 3 akter där fokus ligger på mötet med teamet av kockar och gästerna kommer att få ta del av matlagning på en helt ny nivå.

– Den kreativa, gastronomiska loungen blir första akten på kvällens helhetsupplevelse, där får gästen en introduktion till kvällens kommande resa. För oss är det väldigt viktigt att trots många nya spännande steg, värna om det vi byggt upp under de här två åren. Restaurangen har fortsättningsvis en sittning per kväll, matsalen blir kvar i sin nuvarande lokal och antalet sittplatser är, precis som idag, 24.

Testköket blir, precis som loungen, en viktig del i helhetsupplevelsen. Andra akten under kvällen där gästerna kommer att få uppleva det hantverk som sker på nära håll – från råvaror och skapande till matlagning och presentation.

– Vi vill hitta nya sätt att uppleva mat på, fyllt med energi och glädje, men också skapa en personlig och prestigelös känsla i mötet med teamet av kockar. Alla ska ska känna sig lika hemma på Etoile som de alltid gjort, gamla som nya gäster.

Etoile 2.0 har planerad öppning i början av 2021