Restaurang Hantverket vinner Gulddraken 2019

Livets Goda 12 Feb, 2019
Mat och Restaurang Igår korades Stockholms bästa krogar i DN:s prestigefyllda tävling där Hantverket vann en Gulddrake i kategorin krog mellan. Förra året vann Restaurang Hantverket även priset som Årets Arbetsplats.


Kockprofilen Stefan Ekengren, som är köksmästare för restaurangen, har en genuin kärlek för äkta mathantverk och har skapat en innovativ meny baserat på svensk husmanskost med kreativa presentationer.

DN:s motivering: Med avstamp i den svenska mattraditionen gör teamet bakom årets vinnare i mellanklassen varje besök till ett härligt smakäventyr. I den lummiga matsalen möts lekfullhet och kompetens och som gäst är det bara att dras med. Det är ett riktigt hantverk, helt enkelt.

-Det här teamet, dom är nyckeln. Sliter ut sina hjärtan varje dag för våra gäster som ska komma till oss och ha en fin stund. Det är allt det handlar om, gästerna, säger Stefan Ekengren, Köksmästare på Restaurang Hantverket.

– Att vinna Gulddraken betyder mycket! Framför allt för att det förutom mat, dryck och interiör är vår atmosfär, stämning och personalens samverkan som uppmärksammas som en del av helhetsupplevelsen på Hantverket Mat och Bar! Vi är oerhört glada, säger Josefin Carlsson, Restaurangchef på Restaurang Hantverket.

Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15 och namnet på restaurangen speglar kärleken till det äkta hantverket i varje detalj - i mat, dryck, inredning och upplevelse.

Restaurang Hantverket ägs av Torbjörn Blomqvist och ingår i Stockholm Meeting Selection som i övrigt driver 9 hotell, slott och mötesplatser i Stockholmsområdet.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet