- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Restaurang Råkultur byter skepnad

Öppet fram till 31 augusti
Råkultur avslutar sin traditionella restaurangverksamhet 31 augusti men kommer att fortsätta erbjuda take-away och catering tillsammans med Esperanto Group Catering. Råkultur kommer dessutom erbjuda aktiviteter såsom sommelierledda provningar i mat & dryck såväl som lunch, middag och mingel för något större sällskap i sina restauranglokaler.

 ”Det har varit 8 fantastiskt roliga och kreativa år med Råkultur där vi har provat det mesta i sushi-väg med skandinaviska fiskar och spännande inslag som kolsyreis och popcorn”, säger Sayan Isaksson, kock och delägare av restaurangerna inom Esperanto Group. 

 ”Vi skulle vilja tacka alla våra kära gäster som har besökt Råkultur genom åren och hälsar dem givetvis varmt välkomna till vår bevarade take-away samt till våra andra restauranger såsom Shibumi och Imouto”, fortsätter Sayan Isaksson.

 ”Då vi gärna vill ge de gäster som önskar möjlighet att planera in ett sista restaurangbesök kommer vi att ta emot bordsbokningar på Råkultur mellan 21 aug – 31 aug”, menar Alexandra Ericsson, restaurangchef Råkultur.

Råkultur 2009 – 2017
Råkultur öppnade våren 2009 med ambitionen att höja Stockholms sushiutbud och variera menyn efter de svenska säsongerna. Samma år tog Sayan Isaksson, tillsammans med aktuella kocken Frida Ronge, silvermedalj i ”Seven Sushi Samurai” (inofficiella sushi-VM). 

Under åren har Råkultur vunnit flertalet utmärkelser, däribland Gulddraken (2010) och DI’s ”Årets Affärskrog” (2010). Råkultur hamnade även på en imponerande 12:e plats i Livets Goda Topp20 – Sveriges Bästa Restauranger 2015.