Hem Vinvärlden Restaurangakademien har skolat ytterligare en ”Årets Lily Bollinger”

Restaurangakademien har skolat ytterligare en ”Årets Lily Bollinger”

av Livets Goda

”I år anordnades tävlingen för trettonde gången av champagnehuset Bollinger i samarbete med den svenska importören Arvid Nordquist. Finalisterna ställdes inför teori, blindprovning med matrekommendation samt öppning och servering av vin och champagne inför publik. – Det känns stort! Jag är jätteglad, för vinsten såklart, men också över att ha fått lära känna Åsa och Ellen som är grymma. Nu ska jag spendera åtta veckor i Jerez och bli riktigt bra på Sherry. Sen blir det fullt ös mot SM i vår, säger Sofia Castensson efter segern. Sofia arbetar som sommelier på Gaston Vinbar i Gamla Stan i Stockholm. Läsåret 2012/2013 läste hon Yrkeshögskoleutbildningen Internationell Sommelier och matsalschef på Restaurangakademien. Även bronsmedaljören, Ellen Franzén från Esperanto, studerade på Restaurangakademien och blev kursetta på sommelierutbildningen i våras. – Vi är väldigt stolta över att ännu en av våra tidigare studenter lyckats vinna den åtråvärda titeln Årets Lily, säger Morgan Kjellström, utbildningsansvarig på Restaurangakademien. De senaste åren har många som studerat hos oss gått till final och även vunnit de stora sommeliertävlingarna. Vårt fokus är att utbilda duktiga restaurangsommelierer, men i princip alla som tävlar visar också framfötterna på sina respektive restauranggolv så det verkar gå hand i hand. Silvermedaljen gick till Åsa Sjölander som studerar vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. För mer information om Restaurangakademien, se hemsidan här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING