Hem Vinvärlden Restaurangakademien närmar sig slutet av 2019, ett förändringens år

Restaurangakademien närmar sig slutet av 2019, ett förändringens år

av Christoffer Enquist

“Generellt har tillväxten mattats av. Många vittnar om att snittnotan har minskat, kostnaderna ökat och att kockbristen har utvecklats till personalkris.

Hanna, Restaurangakademien

Hållbarhetsfrågan är stor och mycket viktig. Det handlar om klimathållbarhet, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet.

För att tillgodose behovet erbjuder Restaurangakademien kurser inom alla dessa tre hållbarhetsben. De sträcker sig från en timmes inspiration till längre utbildningar. Priserna ligger på en spännvidd från gratis frukostseminarier via inspirationskurser runt 400 kr – 2 850 kr till längre utbildningar på cirka 35 000 kr. En av flera nyheter är vår ledarskaps- och ekonomiutbildning på fyra dagar.

Vi ser också att skräddarsydda utbildningar för hela personalstyrkan blir mer och mer populära. I topp ligger en dag om merförsäljning tätt följd av en dag om service och värdskap. Båda med Ulrika Karlsson som föreläsare.

För att stötta branschen med personal har vi en kockassistentutbildning tillsammans med Jobbtorget och Tillväxtverket samt en lärlingsutbildning. Eleverna på kockassistentutbildningen examineras imorgon. Kontakta mig om du är intresserad av att anställa eller vill ha mer information.

Under 2020 ser vi fram emot ett internationellt gästspel som vi återkommer med mer information om i januari. Vi fördjupar också vårt samarbete med Gastronomi Sverige (svenska Bocuse d’Or). Bocuse d’Or Europe hålls i Tallinn 28-29 maj och huvudråvaran blir vaktel från värdnationen Estland. Då finns vi på plats och hejar fram Sveriges kandidat Sebastian Gibrand med team!

Vi ser på 2020 med tillförsikt och önskar er alla ett gott slut på 2019 samt ett ännu bättre 2020!”

– Hanna med personal på Restaurangakademien

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING