Hem NyheterVinnyhet RestaurangAkademien: Nyheter för dig i branschen

RestaurangAkademien: Nyheter för dig i branschen

av Livets Goda

Nu är det examinationstider och först ut var studenterna på Restaurangchefsutbildningen. Stort grattis hela klassen och extra stort grattis till Emil Lindhe från Hamnmagasinet och Bar And Burger i Nyköping som blev kursetta! Missa inte intervjun med Emil nedan.

Emil Lindhe

Man är också stolta över att gratulera sina tidigare kökschefsstudenter Lisa Lönner Pulkkinen från Husmor Lisa Fine Home Dining och Magnus Åkerström från Stadshuskällaren som igår stod klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2020. Det blev ett imponerande startfält och RA önskar alla 24 tävlande varmt lycka till.

7 maj hade RA finbesök av Kocklandslagets egna chocolatier Sebastian Pettersson som höll kurs i chokladtekniker. Det blev en mycket lyckad dag och man är glada att välkomna Sebastian tillbaka i höst då han håller kurs i Tallriksdesserter den 8 september och Moderna bakverk den 20 oktober. Dessa och flera av höstens inspirationskurser finns att boka via hemsidan.

Närmast ser man fram emot en förmiddag med Mathias Dahlgren som kommer hit på måndag och håller en inspirationsföreläsning om sin restaurangfilosofi. Restaurangakademien är också spända på Gastronomi Sverige Commis Award för kvinnor som går sista året på kockgymnasium. Tävlingen äger rum hos oss den 28 maj.

Nu kan du utbilda permitterad personal
Det står nu klart att det är tillåtet att utbilda permitterad personal under den tid som de inte är schemalagda. Det innebär att medarbetare som är permitterade och arbetar till exempel 40 % tillåts att utbilda sig under resterande 60 %.
RA är medvetna om att det i många fall saknas pengar till utbildning och arbetar därför på att kunna erbjuda fler kostnadsfria Yrkeshögskoleutbildningar i höst. Mer om det nedan.

Sedan tidigare har man även ett samarbete med Resurs Bank som ger möjlighet till delbetalning för dig som själv finansierar din utbildning.

Vi ansöker om fler Yh-utbildningar till hösten
I veckan skickar vi in ansökan till Yh-myndigheten om att få genomföra nedan utbildningar:
• Yh-Barchef
• Yh-Kökschef
• Yh-Restaurangchef

Vi får besked senast den 15 juli om utbildningarna blir beviljade. Skicka en intresseanmälan till oss så håller vi dig uppdaterad om utfallet.
GÖR DIN INTRESSEANMÄLAN HÄR >>

Utbilda dig till sommelier genom vår kostnadsfria Yh-utbildning
Nu är vi på jakt efter nästa kull studenter till vår Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier. Utbildningen sträcker sig över ett läsår, är kostnadsfri och CSN-berättigad. Du studerar på heltid och har 16 veckors praktik där du bygger upp ett värdefullt kontaktnät i branschen.
Sista ansökningsdag: 8 juni
Kursstart: 14 augusti
LÄS MER OCH ANSÖK HÄR >>

Emil Lindhe blev kursetta på Restaurangchefsutbildningen
Grattis Emil! Har du något tips till den som funderar på att gå Restaurangchefsutbildningen?
– Om du funderar på att gå så tveka inte! Det är en utbildning som du kommer ha stor nytta av i både ditt yrkesliv och privatliv. Du kommer dessutom få träffa andra studenter och utbyta erfarenheter och få nya idéer.

Läs hela intervjun med Emil här >>

Nästa kursstart: 1 september
Omfattning: 12 tisdagar
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Höstens kursstarter för Sommelier Steg 1 och Steg 2
Lär dig allt från druva till flaska på vår sommelierutbildning! Utbildningen är indelad i två steg, ett per termin, med föreläsningar en dag i veckan. Bara under Steg 1 provar vi drygt 170 drycker!
En sommelierutbildning ger både ökat självförtroende hos personalen och ökad snittnota för restaurangen.
Kursstart Steg 1: 25 augusti (13 tisdagar)
Kursstart Steg 2: 10 augusti (15 måndagar)
Förkunskap: Steg 1 eller motsvarande
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Kökschefsutbildning start 2 september
Vår kökschefsutbildning riktar sig till dig som har, eller är på väg mot, en ledande befattning i köket.

Utbildningen ger en helhetssyn över ledarskap, ekonomi, hållbarhet med mera. Du använder dina nya kunskaper direkt i ditt dagliga arbete då du läser en dag i veckan och kan arbeta parallellt.
Kursstart: 2 september
Omfattning: 12 onsdagar
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Veganska desserter och bakverk
Det här är kursen för dig som vill ha en fördjupning i en ny typ av bakning, utöka ditt sortiment till en bredare publik samt kunna baka till ägg- och mjölkproteinallergiker.
Cecilia Andersson visar hur du bakar med helt veganska råvaror på professionell nivå. Ni kommer göra allt från enklare desserter som passar till stora sällskap till mer avancerade bakverk för dig som vill sticka ut.
Datum: 25 augusti
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Nyhet!  Grön inspiration med Christofer Ekman
Christofer Ekman har en stark kärlek till växtriket och guidar oss här mot gröna rätter anpassade för såväl restaurang som event och catering.
Med en vegetarisk huvudråvara skapar vi tillsammans kalla, varma och söta rätter och fördjupar oss i tillagningsmetoder, temperaturer, texturer och balans.
Datum: 10 november
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

15 % rabatt på webbkurser under maj månad
Kurserna genomförs online med lärarledda filmer och delprov som du kan repetera under hela kursperioden. Efter godkänt slutprov utfärdas ett kursintyg.

Välj mellan:
• Service grundkurs
• Ansvarsfull Alkoholservering
• Serveringstillstånd
• Kurser i livsmedelshygien
LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Är du eller någon du känner vår nya VD?
Vår VD, Hanna Halpern, har efter tio år valt att gå vidare i karriären. Nu är rekryteringen av hennes efterträdare igång.
Sista ansökningsdag: 31 maj
LÄS MER OCH ANSÖK HÄR >>

RELATERAD LÄSNING