Restaurangakademien presenterar ny restaurangchefsutbildning

”Restaurangakademien som driver ledande utbildningar inom mat och dryck har nu valt att satsa på en restaurangchefsutbildning. Utbildningen ska ge deltagaren en helhetsförståelse för vad som krävs för yrket med fokus på ledarskap, ekonomi, varumärke, och avtalsfrågor. Det slutgiltiga målet är hållbar lönsamhet för restaurangen. – Vi har etablerat utbildningar för sommelierer och kökschefer och nu tar vi med stolthet nästa steg och breddar vårt utbud. Den här gången med en efterfrågad och branschanpassad utbildning för den kanske allra viktigaste positionen på en restaurang – restaurangchefen, säger Restaurangakademiens verksamhetschef Markus Löfgren. Kursplanen har tagits fram i nära samarbete med Maria Edblad Rogell, som också är en av föreläsarna. Maria har lång erfarenhet som restaurangchef, senast från Oaxen Krog & Slip. Samtliga föreläsare arbetar aktivt inom sina respektive områden och är uppdaterade på det senaste. En av de första studenterna att gå restaurangchefsutbildningen är Jeanette Linder, Råkultur, som fick utbildningen i pris när hon vann Årets Servitör i november. – Jag har varit intresserad av restaurangchefsutbildningen sedan den släpptes och har hela tiden tänkt att det här blir nästa viktiga steg i min utveckling. När jag examinerades från Yh-Internationell Sommelier, 2012, visste jag att jag skulle komma tillbaka till Restaurangakademien. Jag har höga förväntningar och hoppas och tror att jag kommer få den grund som behövs för att bli en grym restaurangchef. Utbildningen kommer att vara på Restaurangakademien i Stockholm med start den 19 januari 2016. Om Restaurangakademien Restaurangakademien AB grundades 1985 och finns sedan maj 2010 i Slakthusområdet i Stockholm. Restaurangakademien ägs av Menigo Foodservice och Arla Foods. Här erbjuds utbildningar inom mat och dryck för bransch och privatpersoner.”