Restaurangakademien vill erbjuda branschen fler gratisutbildningar

Restaurangakademien har ansökt om fler YH-utbildningar för hösten 2020. Tillväxtverket rekommenderar vidareutbildning under den arbetsbefriade permitteringstiden. Sedan Visita och HRF tecknade avtal om att få kompetensutveckla korttidspermitterad personal vill Restaurangakademien erbjuda besöksnäringen fler kostnadsfria utbildningar.

  • Beslutet att kunna utbilda permitterad personal under deras arbetsfria tid är mycket positivt, både för medarbetarna och företagen. Dock saknas det i många fall pengar och därför vill vi genomföra några av våra utbildningar som kostnadsfria yrkeshögskoleutbildningar, säger Restaurangakademiens VD Hanna Halpern.

Idén kom efter att Myndigheten för yrkeshögskolan öppnat för att bevilja kortare utbildningar till följd av Coronakrisen. Restaurangakademien ansöker nu om att få bedriva sin Kökschefsutbildning och Restaurangchefsutbildning som yrkeshögskoleutbildningar i höst. De har även ansökt om att få återuppta sin Yh-utbildning Barchef. Sedan 2010 erbjuder Restaurangakademien Yh-utbildningen Internationell Sommelier.

De nya yrkeshögskoleutbildningarna är planerade att pågå från september till december 2020. Myndigheten för yrkeshögskolan meddelar om ansökningarna blir beviljade senast den 15 juli.

  • Ansökan, beviljande, marknadsföring och antagning kommer att ske under en mycket kort och intensiv tid. Restaurangakademien får förhoppningsvis ett positivt besked i mitten av juli och utbildningarna skall starta från början av september, säger utbildningsansvarig Morgan Kjellström

Mer om utbildningarna:
Barchef: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/bartenderutbildning/
Kökschef: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/avgiftsfri-kokschefsutbildning/
Restaurangchef: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/avgiftsfri-restaurangchefsutbildning/