Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Restaurangakademiens Adventsglögg

Restaurangakademiens Adventsglögg

av Livets Goda

Överraska med hemgjord glögg i jul! Här presenterar Restaurangakademien sitt egna recept på en klassisk hemmagjord glögg.

Till 1 flaska behöver du:
1 dl socker
1 fl rödvin
3,5 cl vodka eller annan sprit
3 stjärnanis
50 g skållad skalad mandel
Skal av 1 apelsin
Skal av 1 citron
2 tsk hela nejlikor
2 msk grön kardemumma
2 tsk kryddpeppar
3 dl russin
30 g färsk ingefära
2 pomeransskal
2 torkade aprikoser

Karamellisera socker och bryt av med vinet.
Lägg i kryddor, mandel, zest och torkad frukt. Värm till 70 grader. Dra av kastrullen och låt den stå och svalna med kryddorna.
Sila och kyl. Slå i vodkan

För mer information om Restaurangakademiens kommande kurser 2021, se HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING