Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Restaurangakademiens utbildningar för dig i branschen

Restaurangakademiens utbildningar för dig i branschen

av Livets Goda

Ledarskap och social hållbarhet
Den här tvådagarsutbildningen riktar sig till dig som arbetar inom restaurang och vill utvecklas i ditt ledarskap. Under två dagar går man igenom:

– Rollen som chef
– Coachande ledarskap
– Kommunikation
– Konflikthantering

Föreläsare: Ulrika Karlsson och Cattis Olsén
Datum: onsdag 30 september och onsdag 7 oktober
Väljer du att även boka Ekonomiutbildning får man 1000 kr rabatt på totalsumman.
Läs mer och boka här

Surdegsbröd
Från ax till limpa! På den här heldagskursen ger Sébastien Boudet dig all kunskap du behöver för att servera ett förstklassigt surdegsbröd på din restaurang. Ni går igenom hur man startar en surdeg från grunden och hur du sedan håller den välmående för att kunna leverera perfekta surdegsbröd. I slutet av dagen har du även fått en djupare kunskap om spannmål och hur du förädlar dessa till huvudråvaran i brödet: mjölet!
Datum: tisdag 6 oktober
Läs mer och boka här

Moderna bakverk med Sebastian Petterson
Under en heldag får du tillsammans med Svenska Kocklandslagets egna chocolatier Sebastian Petterson lära dig att med en modern tvist lyfta ditt utbud av bakverk. du Med enkla knep kan du ta en klassiker till nya nivåer och vidga din kreativitet.

Kursen omfattar bland annat:
– chokladtemperering.
– dekorationer i socker och choklad.
– moderna tolkningar av klassiker.
Datum: tisdag 20 oktober
Läs mer och boka här

Klassiska konserveringsmetoder med Stefan Ekengren
Spendera en dag i köket med ”Världens äldsta kock” Stefan Ekengren! Idag reder han ut begreppen kring högtidsbordet och gör en djupdykning i:
– sill- och strömmingsinläggningar
– inläggning av grönsaker
– att grava fisk och kött
– hur vi arbetar smart med syltor och pastejer
Datum: tisdag 3 november
Läs mer och boka här

Ekonomi och hållbar lönsamhet
Det finns stora pengar att både spara och tjäna genom grundläggande kunskap i ekonomi. Under den här tvådagarsutbildningen går man igenom:
– Hur ekonomi blir enkelt och begripligt
– Nyckeltal
– Kalkylering
– Grundläggande revenue management

Föreläsare: Eva Hultqvist och Fredrik Önrup
Datum: onsdag 4 november och torsdag 5 november
Väljer du att även boka Ledarskapsutbildning får man 1000 kr rabatt på totalsumman.
Läs mer och boka här

Grön inspiration med Christofer Ekman
Christofer Ekman har en stark kärlek till växtriket och guidar oss här mot gröna rätter anpassade för såväl restaurang som event och catering. Med en vegetarisk huvudråvara skapar vi tillsammans kalla, varma och söta rätter och fördjupar oss i tillagningsmetoder, temperaturer, texturer och balans.
Datum: tisdag 10 november
Läs mer och boka här

Minska svinnet i köket
Jens Dolk och Hanna Normark är krögarna bakom prisbelönta K-märkt. På den här kursen lär de dig att minska köksvinnet och restaurangens miljöpåverkan – något som i slutändan leder till ökad lönsamhet.
Kursen omfattar både teori och praktik och berör bland annat:
– hur du minskar ditt produktionssvinn
– hur du tar betalt utifrån vikt
– hur du arbetar svinnsmart mot dina leverantörer
Datum: tisdag 17 november
Läs mer och boka här

Utbilda personalen på distans
RA erbjuder ett antal webbkurser inom bland annat service, livsmedelshygien och ansvarsfull alkoholservering.
Kunskapen befästs genom digitala delprov som mynnar ut i ett kursintyg. Alla deras webbkurser går utmärkt att göra på mobilen, i iPaden eller i datorn.
Läs mer och boka här

För fler kurser och mer information, se Restaurangakademien.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING