Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Restauranger ansluter sig till lokal matplattform

Restauranger ansluter sig till lokal matplattform

av Christoffer Enquist

Coronatider har visat en kraftig ökning i efterfrågan av hämtmat och matleverans. Då öppnar Nackabaserade foodtech-bolaget Hoodifood upp sin plattform för att främja områdets restauranger.

Hoodifood grundades 2015 med syftet att erbjuda vällagad mat av lokala hemmakockar. Sedan coronaoron tog fart i början av mars ökade rejält antalet människor som jobbar hemifrån och efterfrågan på mat för upphämtning och leverans exploderade till följd. Nu har Hoodifood öppnat sin digitala matplattform för lokala restauranger. Restaurangerna får välbehövlig merförsäljning, Nackabor får större utbud av färdiglagad mat både från hemmakockar och restauranger och alla stöttar varandra genom sina olika kanaler.

”Det är win-win för alla,” säger Johan Fors, partner och köksanvarig på Hoodifood.

Senaste restaurangen att ansluta sig till Hoodifood är Bruket Tollare som erbjuder franska och svenska bistroklassiker till vardags och fest. Skurubo Olof Nilsson har varit en trogen kund till Hoodifoods hemmakockar i fyra år och är glad att nu även se restaurangmat på menyn. ”Speciellt bra i dessa tider då restauranger behöver all hjälp de kan få,” säger Olof Nilsson.

Via Hoodifood.com kan kunder hitta mat i sitt område. När man skriver in sin adress visas både hemmakockar och restauranger i ens närhet och de flesta erbjuder både avhämtning och hemleverans.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING