Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Restaurangkedjan Pinchos fortsätter expandera internationellt – öppnar i Porsgrunn, Norge

Restaurangkedjan Pinchos fortsätter expandera internationellt – öppnar i Porsgrunn, Norge

av Livets Goda

Restaurangkedjan Pinchos kommer i början av 2022 att öppna ytterligare en restaurang i Norge under varumärket Pincho Nation. Kedjan har sedan 2018 funnits i Oslo med två egenägda restauranger för att säkerställa att konceptet tas emot väl på den norska marknaden. Pincho Nation Porsgrunn blir den första franchiseägda enheten i Norge och restaurangkedjan har höga expansionsmål för de nordiska marknaderna kommande tre år.

Jan Wallsin, VD Pincho Nation och Daniel Christensen ny franchisetagare Pincho Nation Porsgrunn, Norge

Franchising som modell fungerar väldigt väl för Pinchos i Sverige, där kedjan idag består av 64 restauranger. Varumärket är välkänt i Sverige och utmärker sig med sin extravaganta inredning, färgglada drinkar och breda meny av smårätter från hela världen. Gästen har full kontroll över sitt besök och kan själv boka, beställa och betala med Pinchos app. På övriga nordiska marknader arbetar Pinchos under varumärket Pincho Nation.

”Vi vill investera i att växa internationellt genom franchising och ser potential för 15-20 restauranger på varje nordisk marknad kommande tre år. Att arbeta med drivna lokala entreprenörer är en viktig framgångsfaktor för oss. Det gläder oss att våra första franchisetagare från Norge har både gedigen erfarenhet som restauratörer och starkt engagemang. Vi ser fram emot att stötta dem i arbetet att öppna och driva Pincho Nation Porsgrunn.” säger Jan Wallsin, CEO, Pincho Nation AB.

Restaurangkedjan planerar att öka expansionstakten i takt med att pandemin klingar av. Fokus ligger på de nordiska marknaderna och redan i augusti i år öppnades en ny restaurang i Lahti, Finland.

“Vår strategi har varit att etablera egna restauranger på nya marknader för att säkra att konceptet blir väl mottaget innan vi öppnar för franchising. Detta arbetssätt ger en trygghet, både för bolaget och för våra partners. Som Franchisegivare skall vi kunna supportera våra franchisetagare på bästa sätt även utanför Sverige. Det är roligt att vi ser ett stort intresse för att etablera Pinchos i både Finland, Norge och Danmark.” säger Jan Wallsin, CEO, Pincho Nation.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING