Hem Mat & Restaurang Restaurant Atelier levererar kreativitet på hög höjd

Restaurant Atelier levererar kreativitet på hög höjd

av Livets Goda

I två år har det så kallade Fürstenbergska Palatset mitt i Brunnsparken renoverats och nyligen slog boutiquehotellet Hotel Pigalle upp portarna. Högst upp i hotellet huserar nu nybyggda Restaurant Atelier som med sin takterrass och avslappnade atmosfär är långt från klassiska hotellrestauranger med standardiserade koncept. Inspirationen till Atelier kommer från när och fjärran, men råvarorna hämtas företrädesvis från ”när”. Det betyder att en ledstjärna för restaurangen är en medvetenhet och en omsorg om var djur och grödor vuxit upp och att de fått spira i sina naturliga miljöer. På den ständigt föränderliga menyn samsas till exempel bisonoxe (jo, från Wrågården i Falköping) och sparris från Lilla Labäcks gård med svampar från Östragärde gård, Västerhavets fisk och kalkon från Vara. Flera av leverantörerna till restaurangen är nya i Göteborgs krogvärld och få har därför kunnat njuta av deras råvaror tills nu när de handplockats av Atelier. Filosofin är att ständigt anpassa menyn efter säsong och kvaliteten på de närproducerade råvarorna. – Tack vare att menyn inte måste se likadan ut nästa vecka, kan vi plocka de allra bästa råvarorna för kvällen och leverera en fantastisk matupplevelse till gästen. Det är en flexibilitet som inte begränsar oss men ställer stora krav på kreativitet, säger Daniel Brobäck, initiativtagande kock på Hotel Pigalle. Restaurant Atelier har också frångått den traditionella menyarkitekturen och serverar istället alla rätter som medium-size, varma som kalla. Vissa är lämpliga att dela med vännerna, andra kommer bäst till sin rätt som enstaka anrättningar. Atelier är ganska liten, intim restaurang med cirka 60 platser. Ambitionen är att skapa en genuint personlig miljö för alla gäster. Restaurangen ligger högst upp i huset med utsikt över staden och den kommande takterrassen med egen bar bjuder in till sena kvällar och nätter för både hotellgäster och göteborgare. Som ett komplement till Atelier har Hotel Pigalle också öppnat Bar Amuse i hotellets entré som fungerar som kombinerad charkuteria och reception. Här kan man lätt slinka in på ett glas vin eller bubbel och nypa en enklare rätt eller en bit vällagrad ost. – Vår tanke med hela hotellet är att skapa en miljö där våra gäster får lyxen att vara sig själva, vi ska vara som ett andra hem där man alltid känner sig välkommen. Oavsett om du bor hos oss, njuter av en vällagad middag eller bara vill ta ett glas vin, säger Jonas Stenberg, vd på Hotel Pigalle.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING