Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Restauratörernas resa till det italienska livet i ny kokbok

Restauratörernas resa till det italienska livet i ny kokbok

av Livets Goda

Peter och Carina Nordin drev under 30 år den välkända Restaurang Prinsen i Stockholm och byggde parallellt upp en större koncern med fjorton prisade restauranger runt om i stan. År 2016 gjorde de ett lappkast i livet, lämnade allt och flyttade till Italien. Längtan efter god mat och naturnära råvaror fick dem att våga ta steget. I den nya kokboken Matlängtan – Vår resa till det italienska livet bjuder de in läsaren på en passionerad resa till det italienska köket med en touch av Skandinavien.

– Idag lever jag och Carina vår dröm. Efter snart sex år i Italien har vi funnit vårt eget universum, med närhet till det viktigaste i livet. Vi bor i ett ständigt föränderligt och levande landskap med vacker natur, underbara råvaror, en enkel och ren gastronomin inpå husknuten, generösa människor och ynnesten att odla och förädla både grönsaker, olivolja och frukter. Bara att besöka vår bonde några minuter från vårt hus för att köpa ricotta och pecorino ger en glädje i hela kroppen. I denna bok har vi samlat våra bästa recept som vi alltid återvänder till, matlängtan på riktigt, säger Peter Nordin.

På landsbygden i Marche, mitt i ett böljande naturskönt landskap, hittade de sin lilla gård på en kulle och startade ett exklusivt boutiquehotell med en liten restaurang. I dag producerar de egen olivolja, såser, marmelader och en fantastisk, egen limoncello. I stället för att servera tusentals tallrikar dagligen skapar de i dag, för första gången i livet, sin egen gastronomi av lokala råvaror till endast ett fåtal gäster varje dag.

I denna passionerade receptbok får vi ta del av en liten bit av paret Nordins Italien. Där bilderna och maten får tala sitt eget språk. Medelhavet möter Skandinavien i en härlig mix av recept på alltifrån pastor, risotto och cannolis, till kroppkakor, smørrebrød och köttbullar. En blandning av sött och salt signerat paret Nordin.

Peter och Carina Nordin har tillsammans haft flertalet krogar i Stockholm genom åren. Peter har varit restauratör sedan 1979 då han köpte sin första restaurang. Mellan år 1986 och 2016 drev de Restaurang Prinsen och byggde parallellt upp en större koncern med fjorton prisade restauranger i Stockholm, bland annat Zink Grill, Villa Godthem, Trattorian, Il Tempo och Wienercaféet. 2016 var Peter en av deltagarna i Kockarnas Kamp på TV4.

Boken släpps den 14 september.

RELATERAD LÄSNING