1

Livets Goda provar Reyneke, Stellenbosch


2016 Reserve White, 92 LGP
(lanseras 18 januari 2019, 249 kr)
Nästan bara ny ek i denna sauvignon blanc och ändå så mycket druva, det är imponerande. Och kanske är det för att frukten har en närmast tropisk rikedom som eken får det nödvändiga motståndet. Stort djup och viss tanninkänsla.

2016 Chenin Blanc Natural Wine, 94 LGP (artikel 91195, 599 kr)
I årgångar som tillåter det gör Johan ett vin från de äldsta rankorna och som är så avskalat det bara går, till och med utan svavel. Här är det maffigt med stort djup, bio-äpplen, blommighet och en intensiv gomkänsla där även tanniner kikar fram. Ett maxat vin med stor personlighet och energi. Och 2017 av samma vin, ja den är faktiskt precis lika bra!

2014 Cornerstone, 91 LGP (artikel 73639 BS, 199 kr)
Namnet Cornerstone anspelar på arbetarna vid farmen som Johan investerar igenom utbildning, social trygghet och bostäder. Ungefär lika delar cab sauvignon och cab franc i denna samt en skvätt merlot ger en klassisk BDX-känsla med mynta, cassis, ceder och skön blommighet. En del solvärme i smaken men aldrig över gränsen.

2013 Reserve Cabernet Sauvignon, 94 LGP (artikel 74926 BS, 559 kr)
Första årgången av denna och från ett vingårdsläge i Polkadraai Hills. Vi imponeras av kraften som ändå tillåter cabbefinessen att kika fram med violblommiga toner, ceder och rikliga mängder cassis samtidigt som det är strukturerat med täta tanniner och myntaörtig fräschör i avslutet. Lagra.

Importör: Tuesday Wine

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp
En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>