Hem Vinvärlden Ricasoli “Grand Cru” – Exklusiv signerad låda för Vinklubbsmedlemmar: Ricasoli Raritas 2015

Ricasoli “Grand Cru” – Exklusiv signerad låda för Vinklubbsmedlemmar: Ricasoli Raritas 2015

av Christoffer Enquist

Kanske är det lite med Ricasoli som det är med skogen: man ser den inte för alla träd. Ja, nog är Ricasoli mest förknippad med prismässigt folkliga och storsäljande viner som Brolio Chianti Classico, Chianti del Barone och boxvinet Formulae. Samtliga tre viner (ja, även boxvinet som är en av de bästa på marknaden inom segmentet…) ytterst anständiga men har kommit att skymma sikten lite för vad Ricasoli genomgående besitter. Med vinerna Colledilá, CeniPrimo och Roncicone tar sig Francesco Ricasoli mot toppen när det handlar om sangiovese och Chianti Classico.    

Av: Anders Enquist

Exklusivt erbjudande för Livets Godas Vinklubbsmedlemmar

I artikeln här kan ni som Premium-medlemmar förkovra er Ricasoli och den kvalitén som vinhuset besitter. Dessutom så får ni som Livets Godas Vinklubbsmedlemmar nu chansen att komma över en exklusivt, signerad trälåda innehållandes; 2015 Ceniprimo Chianti Classico DOCG Gran Selezione, 2015 Roncicone Chianti Classico DOCG Gran Selezione och 2015 Colledilà Chianti Classico DOCG Gran Selezione.

Det gjordes totalt 1 141 exklusiva trälådor av ek, signerade av baronen Francesco Ricasoli och endast ett fåtal allokerades till Sverige. Lådan innehåller 3 buteljer av årgång 2015 och då en butelj från varje vingårdsläge, som endast kan beställas genom Livets Godas Vinklubb. Totalt finns det 16 lådor som kostar 2199 kr styck. Påpekas bör att samtliga viner (ett fåtal kvar av årgång 2015) finns att köpa styckevis på Systembolaget förutom 2015 Colledilà Chianti Classico DOCG Gran Selezione som endast finns att få tag på i Sverige genom detta erbjudande. 

Du som medlem i Vinklubben kommer under dagen att få all information via ett mail. Är du inte Vinklubbsmedlem än? Ingen fara, skicka ett mail till info@livetsgoda.se med rubricering ”Vinklubb” så registrerar vi dig samt skickar dig all information. Och naturligtvis kostar det ingenting att bli medlem i Vinklubben.

Dags för Ricasoli “Grand Cru” – mot sangiovese-toppen

Som Livets Goda läsare kan ni nu inte bara allt om vinerna, ni kan historien om det nästan tusen år gamla vinodlarslottet Castello di Brolio som enligt de flesta anses som världens näst äldsta vineri: Slottets 32:a baron Francesco Ricasoli köpte tillbaka hela familjeegendomen under första halvan av 1990-talet, som familjen Ricasoli varit tvungna att sälja efter det att familjen fått ekonomiska problem i samband med andra världskriget…. >>>

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING