1

Ricasoli lanserar ekologiska Chianti del Barone 2019!

För Francesco Ricasoli och hans team är det genuina hållbarhetsarbetet en självklar del i framställningen av högkvalitativa viner. Ekologiska Chianti del Barone visar skörden av gediget hantverk och Toscanas bördiga natur.

En stark hållbar filosofi genomsyrar hela Ricasolis verksamhet. Här förverkligas idén om att ständigt ge tillbaka det vi tar från naturen och kommande generationer. Egendomen sträcker sig över några av de mest autentiska markerna i Toscana – av mer än 1000 hektar egendom i Chianti Classico är endast dryga 200 hektar vingårdar, resten består av orörd mark, skog och öppna landskap.

Ricasolis hållbarhetsarbete utvecklas ständigt och ett naturligt steg i filosofin är att lansera en ekologisk Chianti. Chianti del Barone årgång 2019 är ekologiskt certifierad och finns nu i butik.

”Äntligen, efter en längre tids arbete är jag glad att meddela att Ricasoli utvecklat ett samarbete med en handfull ekologiska producenter som delar vår respekt för att bevara Toscanas vackra landskap, precis så som min familj gjort i över 32 generationer” – Francesco Ricasoli

Till Chianti del Barone Ricasoli 2019 plockas sangiovese från vingårdar i Gaiole, belägna på 350 – 400 meters höjd. Vinet lagras på ståltank.

Chianti del Barone, Systembolagets fasta sortiment
Artnr. 2700 Pris 95 kr