Riche Fenix presenterar nytt matkoncept

av Livets Goda

Den 8 januari inleds ett nytt koncept på Riche Fenix – pastaonsdagar. Varje onsdag i januari och februari utökas restaurangens redan populära meny med en unik pastarätt för att lysa upp vinterns kalla och mörka dagar.

”Pasta är comfort food när den är som bäst och mat som de allra flesta har en stark relation till, vilket gör att smakerna verkligen måste sitta. Jag älskar att äta pasta men framför allt älskar jag att göra min egen. Vi inleder pastaonsdagarna med frikadeller i tomatsås och tagliatelle – och känslan är att det kommer bli en extra mysig dag mitt i veckan under den mörka vintern!”, säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix.

Den befintliga menyn med alla välkända rätter finns kvar precis som vanligt under onsdagarna. Till skillnad från dessa, som
enkelt kan avnjutas på stående fot, är pastan särskilt anpassad för att avnjutas vid bordet.

”Januari och februari är månader då vi alla behöver något som värmer och lyfter humöret. Pastaonsdagarna på Fenix bygger på en känsla av mys och igenkänning, med en ny rätt varje vecka som fyller både kropp och själ med värme. För oss är det viktigt att arbeta kreativt, fortsätta utvecklas och utmana oss själva för att kunna erbjuda våra gäster något nytt, gott och roligt, därför känns pastaonsdagar som ett självklart inslag som alla kan njuta av.”, säger Klara Kvarnbäck, restaurangchef på Riche Fenix.

Riche Fenix pastaonsdagar inleds den 8 januari på Götgatan 40 och pågår sedan varje onsdag februari ut. Observera endast
drop-in. Information om pastaonsdagarna presenteras löpande på riche.se/fenix/ och Riche Fenix Instagram: @richefenix

Rätterna som serveras under pastaonsdagarna:
Frikadeller i tomatsås och tagliatelle
Oxsvansragu
Vongole
Lasagne