Hem NyheterNyhet WB Riedel gör ginskola med Fjäre Gin

Riedel gör ginskola med Fjäre Gin

av Livets Goda

Letar du efter receptet på en perfekt gindrink? Låt Riedel och Fjäre Gin hjälpa dig på traven. I ginskolan avhandlas alltifrån tillverkning till ginstilar och drinkar.

Det råder en tydlig gintrend i Sverige. Mycket tack vare ett ökat intresse för gin i drinkar, men också beroende på ett större utbud av ginsorter. Fieruaas Distillery är ett litet halländskt familjedestilleri som tagit ginvärlden med storm med sin Fjäre Rare Distilled Gin.

Är du nyfiken på gintillverkning? Följ med bakom kulisserna på Fieruaas Distillery. I en YouTube-serie i fyra delar går syskonen Linn och Jacob Zachrisson igenom tillverkningsprocessen, ginstilar, smaksättare och gindrinkar. Jacob delar också med sig av receptet på sin bästa Gin & Tonic – som han givetvis serverar i Riedels ginglas.

– När du går från idé till färdig cocktail eller drink så har du ett antal verktyg att jobba med. Du har dina ingredienser i form av sprit, mixers, socker, frukt, is och garnityr – men även ditt val av glas, säger Jacob.

Många förknippar nog Riedel med vinglas. Men på senare tid har de även specialiserat sig på glas för olika typer av drinkar. Många delar spelar in, allt från kupans form till glasets volym och storlek. Barkollektionen är perfekt för dig som vill locka fram din inre bartender. Här finns glasmodeller för såväl GT som Dry Martini och sourdrinkar.

– Riedel har ett brett sortiment av drink- och cocktailglas som alla håller högsta kvalitet och enligt mig inte bara bidrar till en snyggare presentation utan också en godare upplevelse, avslutar Jacob.

En djupdykning i GIN >>>

Om Riedel
Det finns inget vinglas i världen som tagits fram med så mycket möda och intensivt arbete som ett glas från Riedel. Riedel var först i världen med att introducera vinglas med druvspecifik kupa och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING