Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Riedel lanserar ny glasserie

Riedel lanserar ny glasserie

av Livets Goda

Ny årstid – nya produktlanseringar. I höst ger Riedel vinet extra kärlek genom att lufta det i generösa vinglas såväl som i en vacker vinkaraff.

Hösten 2020 lanserade Riedel serien Winewings och tog i och med det ett steg i en ny designriktning. De gick ifrån en klassiskt rundad glasdesign och skapade vinkupor med en bred botten följt av en vingformad kurva. Detta för att ge vinet en större yta att röra sig på, liksom en större möjlighet att utveckla sina aromer.

Stemless Wings är Winewings i pocketformat. Glasen har samma sensationella design – skillnaden är att glasen saknar stam och endast har en tunn glasring som fot. Kuporna är också något mindre i storleken, för att du ska kunna greppa om dem på ett bekvämt sätt. En rolig detalj är att vinglasen går att snurra på glasringen.

Riedels svenska ambassadör, krögaren och vinkännaren Jens Dolk, säger så här om Stemless Wings:

– Att blanda den perfekta vinupplevelsen med en avslappnad och avdramatiserande design känns så 2021. Riedel är helt rätt på bollen.

I serien ingår glasmodellerna Pinot Noir/Nebbiolo, Cabernet Sauvignon och Riesling/Champagne. Riedels sortiment utökas även med den munblåsta karaffen Sakura, som utmärker sig med en körsbärsblomma och en rosafärgad rand.

Läs mer hos Sundqvist här >>>

RELATERAD LÄSNING