Hem NyheterVinnyhet Riesling Aus Erste Lage från kvalitetsproducent i Rheinhessen

Riesling Aus Erste Lage från kvalitetsproducent i Rheinhessen

av Livets Goda

Den 14 oktober lanseras 2021 Siefersheim Riesling Porphyr från Weingut Wagner Stempel. Det är en ekologisk, torr riesling från Familjen Wagner. De driver egendomen i den lilla byn Siefersheim i Rheinhessens sydvästra del. 4.200 flaskor släpps i Systembolagets Tillfälliga sortiment.

Druvorna till vinet kommer till större delen från två Grosses Gewächs-lägen: Höllberg och Heerkretz, som med sin extremt stenrika jord med hög andel porfyr har gett sitt namn till vinet. Den karga och stenrika jordmånen avspeglar sig tydligt i vinets karaktär.

Produktchef Anders Rüster om vinet:
”2021 Siefersheim Riesling Porphyr har en torr, elegant smak med frisk fruktsyra och insmickrande toner av mogen citrus, persika och citronmeliss samt fin avslutande mineralitet. Vinet passar utmärkt till smakrikare rätter med fisk och skaldjur men det fungerar också bra till välkryddade vegetariska rätter.”

2021 Siefersheim Riesling Porphyr passar utmärkt till smakrikare rätter med fisk och skaldjur men det fungerar också bra till välkryddade vegetariska rätter.

Stora delar av Tyskland skakades under 2021 av stora regnmängder och översvämningar. Som tur var klarade sig området kring Siefersheim från detta extremväder. Våren blev dock sen i området följt av en sommar med en hel del regn. Värmen kom i mitten av augusti och höll i sig under skörden vilket gav en kvalitativ men relativt liten skörd. Den fuktiga sommaren medförde mycket jobb ute i vingårdarna. Ett strikt urval under den manuella skörden var ett måste för att nå den kvalité som förknippas med Wagner Stempels viner.

Ägaren till Winegut Wagner Stempel, Daniel Wagner, har med tre tydliga ord beskrivit årgången och egendomens viner: “Klarhet, finess och elegans”.

2021 Siefersheim Riesling Porphyr från Weingut Wagner Stempel
Nr 96035 · Flaska 75 ml · 12,5 % · Pris: 189 · Antal: 4.200 flaskor

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING