Hem Vinvärlden Ringbolt Cabernet Sauvignon bjuder till och gör det fantastiskt bra

Ringbolt Cabernet Sauvignon bjuder till och gör det fantastiskt bra

av Livets Goda

Så förrädiskt som det är vackert, är västra Australiens robusta sydvästra kust full av skeppsvrak –

Ringbolts vrak är en av dem. Sjönk i slutet av 1800-talet i det som nu kallas Ringbolt Bay, som

ligger på södra spetsen av Margaret River, intill Cape Leeuwin. Druvorna. De odlas på ett litet urval av platser, de flesta ligger runt Margaret Rivers underregion Wilyabrup, nära Indiska oceanen. I färdigpressat och jäst tillstånd får vinet 11 månaders lagring i nya amerikanska barriques i kompanjonskap med ett år och äldre amerikanska och franska barriques och hogsheads.

Heather Fraser är kvinnan bakom Ringbolt Cabernet Sauvignon som vi tidigare uppskattat så mycket, och inte ändras det faktumet med nya årgången 2019, som ni finner i veckans Dryckestips.

Livets Godas Chefredaktör Anders Enquist om 2019 Ringbolt Cabernet Sauvignon

Ny årgång av detta vin från landet ”down under” och det har en tuff uppgift med att följa upp sin egna fina årgång 2018. Det går dock alldeles galant. Ringbolt är fyndklassat och Heather Fraser visar en frapperande jämnhet och tillåter inga ”årgångssvackor”.

Det ligger en nyanserat och attraktiv fuktig skymning med viss tobak, basilika och eukalyptus inledningsvis i nosspelet, som även följer med in i gom och blir snygga egenskaper i den mörkt och friskt mogna bärfruktighetens inslag av körsbär, plommon och cassis. Lite slipade cederdrag drar i det sobra och silkiga tannindrivet och viss paprika rotar sig vinets kryddighet.

Det råder en fin transparens som ger bra andningshål och därmed en sirlig elegant hållning där det mineraliska basspelet ger rätt ljus, och vissa drag av citrus och röda äpplen uppstår i den sista delen av resan som förstärker vinets syrligt mogna fräschör.

Ringbolt bjuder till igen och gör det fantastiskt bra!

92 poäng

2019 Ringbolt Cabernet Sauvignon
Nr 6278 (750 ml) 14%, 149 kr
Western Australia, Australien

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING