Hem Mat & Restaurang Risotto med karljohansvamp, krispig Bjärekyckling, tryffelolja & ett glas champagne

Risotto med karljohansvamp, krispig Bjärekyckling, tryffelolja & ett glas champagne

av Livets Goda

Vi vet, många skulle nog tänka i andra banor och köra med säkra kort till en risotto men faktum är att en champagne enkom gjord på pinot noir inte alls är ett dumt val därtill, särskilt inte när den är knastertorr och skänker anrättningen en fräschör som är svårslagen. I glasen; André Clouet Silver Brut Nature.

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Champagne

André Clouet Silver Brut Nature, Champagne, Frankrike

art.nr. 7546, 369 kr, 90 p
En champagne skapad i härligt torr stil och där den druvrena pinot noir-frukten drivs mot rödbäriga inslag som kompletteras av rostade brödtoner, nötighet och en touch av röda bokna äpplen. Det finns en viss, begynnande mognad i smakprofilen vilket tillskrivs en hel del äldre reservviner och trots den knastertorra stilen så bjuds en fin rondör i den pigga sten- och bärfruktigheten. Har onekligen lagringspotential, denna Champagne som uteslutande kommer från Grand Cru-lägena Bouzy och Ambonnay

Kombinationen
Det är lätt att känslan av maffighet blir framträdande i en risotto men det beror såklart på vad du dricker därtill. André Clouets Silver-etikett säkerställer maximal fräschör och ger dessutom anrättningen ett fint djup med sin fint rödbärigt färgade frukt och mogna men ändå vitala stil. Inte minst blir citruskänslan i rätten en viktig smakbrygga.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING