Hem NyheterNyhet WB Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof

Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof

av Livets Goda

Den uramerikanska whiskeyn Rittenhouse Rye lanserades i Sverige under december månad för att förgylla tillvaron för den som önskar att blanda sig en klassisk cocktail. Rittenhouse Rye Bottled In Bond, 70 cl,50%, 499 kr, artikel nr 45001.

Rittenhouse Rye Bottled In Bond är med sin alkoholstyrka på 50% ett riktigt kraftpaket i tidlös design och en grundpelare i många klassiska cocktailrecept som till exempel Manhattan eller Old Pal.

Rittenhouse Rye Bottled In Bond är producerad enligt klassisk ”Monongahela Rye Whiskey” stil som har sin historiska början för flera hundra år sedan då lantbrukare i hela Monongaheladalen odlade råg och destillerade den whiskey som fick regionens namn. Den ursprungliga Monongahela-whiskeyn sägs ha haft 80-100% råg i spannmålsbasen men Rittenhouse Rye har 51% råg, 37% majs och 12% mältat korn. Monongahelafloden är en biflod till Ohiofloden och ligger i östra USA. Vid Pittsburgh flyter floden samman med Alleghenyfloden och bildar Ohiofloden.

Namnet Rittenhouse kommer från ett torg i Philadelphia där drycken såldes och gjorde denna whiskystil omåttligt populär.

Produktinformation: Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof
Storlek: 700ml
Alkoholstyrka: 50%
Pris: 499 kr
SB artnr: 45001
Lansering: december 2021

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING