Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Livets Goda 25 Jun, 2019
Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av restaurangens Souschefer, Robin Hytter, har gått till final i Årets Ekokock 2019 i hård konkurrens med några av Sveriges skickligaste kockar.

Årets Ekokock är tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar! Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som arbetar eller vill arbeta med sin matlagning för en bättre värld. Tävlingen är öppen för alla svenska kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhetsområdet.

-Känns självklart superkul att jag tagit mig till final, säger en glad Robin.

- Extra roligt också att det är Årets Ekokock. Det behövs sättas ännu mer fokus på lokala råvaror, lyfta de lokala producenterna och jobba fram ett sundare hållbarhetstänk inom restaurangbranschen, avslutar han.

Årets Ekokock sker i två steg. Först skickar de tävlande in recept efter tävlingsmanualens anvisningar. En receptjury utser de sex bidrag som går vidare till finalen.

I finalen tävlar kockarna live inför publik med en hemlig råvarukorg på KRAV märkta produkter och tillagar en trerättersmeny. Finalen äger rum i Växjö 13-14 september.

Finalister uttagna till Årets Eko Kock 2019
Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
Jonas Karlsson, Fotografiska, Sthlm
Joachim Johansson, Scandic Mölndal
Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg
Niclas Jansson, Restaurang Skog, Sigtunahöjden
Eskil Bondsäter, Hemmagastronomi, Luleå

Tidigare utmärkelser för Färna Herrgård
2019 Färnakocken Björn Olfenius hamnade på andra plats i Årets Viltkock 2019.
2018 Nominerade till Årets Viltmatrestaurang som 1 av 3 i Sverige. Delad andraplats och fick Hedersomnämnande. 
2017 Kökschef Inga-Lena Eriksson och Souchef Emma Eijre vinner ”Bollinger La Grande Année – en oväntad matkombination”. 
2017 Invalda i den prestigefyllda restaurangguiden, White Guide.
2016 Souschef Emma Eijre vinner ”Årets möteskock”. 
2014 Andra plats för Färnakocken Björn Olfenius i ”Matverk”.
2013 Andra plats för Köksmästare Inga-Lena Eriksson i ”Matverk” tillsammans med Nibble gårdsgris och Strömsholms brygghus.
2012 Vd Wenche Engström & Köksmästare Inga-Lena Eriksson invalda i ”Chaine de Rotisseurs”. 
2012 Köksmästare Inga-Lena Eriksson utsedd till ”Årets matentreprenör i Västmanland”. 
2010 Andra plats för Färnakocken, Robin Hytter i ”Årets västmanländska kock”.
2007 Köksmästare Inga-Lena Eriksson vinner ”Årets västmanländska kock”.


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet