Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Livets Goda 25 Jun, 2019
Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av restaurangens Souschefer, Robin Hytter, har gått till final i Årets Ekokock 2019 i hård konkurrens med några av Sveriges skickligaste kockar.

Årets Ekokock är tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar! Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som arbetar eller vill arbeta med sin matlagning för en bättre värld. Tävlingen är öppen för alla svenska kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhetsområdet.

-Känns självklart superkul att jag tagit mig till final, säger en glad Robin.

- Extra roligt också att det är Årets Ekokock. Det behövs sättas ännu mer fokus på lokala råvaror, lyfta de lokala producenterna och jobba fram ett sundare hållbarhetstänk inom restaurangbranschen, avslutar han.

Årets Ekokock sker i två steg. Först skickar de tävlande in recept efter tävlingsmanualens anvisningar. En receptjury utser de sex bidrag som går vidare till finalen.

I finalen tävlar kockarna live inför publik med en hemlig råvarukorg på KRAV märkta produkter och tillagar en trerättersmeny. Finalen äger rum i Växjö 13-14 september.

Finalister uttagna till Årets Eko Kock 2019
Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
Jonas Karlsson, Fotografiska, Sthlm
Joachim Johansson, Scandic Mölndal
Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg
Niclas Jansson, Restaurang Skog, Sigtunahöjden
Eskil Bondsäter, Hemmagastronomi, Luleå

Tidigare utmärkelser för Färna Herrgård
2019 Färnakocken Björn Olfenius hamnade på andra plats i Årets Viltkock 2019.
2018 Nominerade till Årets Viltmatrestaurang som 1 av 3 i Sverige. Delad andraplats och fick Hedersomnämnande. 
2017 Kökschef Inga-Lena Eriksson och Souchef Emma Eijre vinner ”Bollinger La Grande Année – en oväntad matkombination”. 
2017 Invalda i den prestigefyllda restaurangguiden, White Guide.
2016 Souschef Emma Eijre vinner ”Årets möteskock”. 
2014 Andra plats för Färnakocken Björn Olfenius i ”Matverk”.
2013 Andra plats för Köksmästare Inga-Lena Eriksson i ”Matverk” tillsammans med Nibble gårdsgris och Strömsholms brygghus.
2012 Vd Wenche Engström & Köksmästare Inga-Lena Eriksson invalda i ”Chaine de Rotisseurs”. 
2012 Köksmästare Inga-Lena Eriksson utsedd till ”Årets matentreprenör i Västmanland”. 
2010 Andra plats för Färnakocken, Robin Hytter i ”Årets västmanländska kock”.
2007 Köksmästare Inga-Lena Eriksson vinner ”Årets västmanländska kock”.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet