Hem Vinvärlden Roederer störst på biodynamiskt

Roederer störst på biodynamiskt

av Livets Goda

Roederer har redan 26 hektar vingårdar som brukas ekologiskt eller biodynamiskt. Arbetet inleddes år 2000 av Jean-Baptiste Lécaillon, champagnehusets chefsvinmakare. Det befintliga området förvaltas till hälften biodynamiskt och till hälften efter ett ekologiskt hållbart förhållningssätt. Lécaillon förklarar att projektet dels är utformat för att erhålla biodynamisk certifiering och märkning för Roederers champagne. Dock är det också ett experiment i både vingårdarna och i vinkällaren för att förbättra kvaliteten. – Vårt mål är att lära oss mer och förhoppningsvis få en bättre och mer uttrycksfull produkt, säger han. Efter det senaste vingårdsköpet har Roederer 40 hektar biodynamiska och ekologiska druvodlingar vilket enligt Lécaillon är det största innehavet i Champagne. Att Leclerc Briant’s vingårdar var till salu är en följd av ägaren Pascal Leclercs bortgång i oktober 2010. Leclerc började experimentera med biodynamisk odling redan på 70-talet och odlade sedan 2000 allting efter metoden.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING