Hem Mat & Restaurang Rökt makrill på tunnbröd med honungscréme

Rökt makrill på tunnbröd med honungscréme

av Livets Goda


Recept – Rökt makrill på tunnbröd med honungscréme

(för 4 personer)

2 rökta makrillfiléer

HONUNGSCRÉME
Ca 100 g getost med honung
30 g smör
1 msk olivolja
1 tsk chili flakes
Tunnbröd
Salt
Peppar
Dekorera med gräslök

HONUNGSCRÉME
Ta fram smöret i god tid så det kommer upp i rumstemperatur. Blanda ihop smör, getost, chili flakes och olivolja till en kräm. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

SERVERING
Bre krämen på en tunnbrödskiva och fördela några bitar rökt makrill på. Dekorera med gräslök. Njut!

Ölen till:
Krusovice Imperial, 90 LGP
(nr 89310, 330 ml, 15,90 KR, (Burk 500 ml: nr 1528, 16,90 + 1 kr pant)


ÖLEN
Hur ska en riktigt god pilsner från Tjeckien uppträda, om den ska hålla sig till klassisk stil? Ja ungefär som Krusovice gör. Det här är en stilstudie på en ljus lager som är såväl fyllig och fruktig, med en snygg sötma som balanseras upp av den försiktiga beskan tills optimal balans råder. Vidare är moussen perfekt och ett snyggt instick av sälta gör sig påmint. Slutresultatet är en välbryggd, smakrik och törstsläckande öl som vi gärna och ofta
intar i de flesta sammanhang.

TILL MATEN
Låt oss börja förklarandet av denna kombination med en metafor: Det är som crescendot som uppstår i världens mest kända arena när New York Rangers efter decennier av tillkortakommanden, äntligen lyfter Lord Stanleys buckla, med en känsla som inte går att ta fel på. Plötsligt sitter allting där det ska med ett slutresultat som inte kan förklaras på annat vis än perfektion. I denna kombination upplever vi komplexitet, djup och hedonistiskt njutande i all sin enkelhet, Krusovice och denna ödmjuka macka är helt enkelt 100 poäng och perfektion! Och det bästa är att du inte behöver avklara +110 matcher för att uppnå detta crescendo, du behöver enbart införskaffa några få råvaror, lite god dryck och följa receptet, inte konstigare än så!

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp
En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

 

 

RELATERAD LÄSNING