Hem Mat & Restaurang Rökt salmalax, Fourme d’Ambert & chilirostade pumpakärnor i perfekt möte med gewurztraminer

Rökt salmalax, Fourme d’Ambert & chilirostade pumpakärnor i perfekt möte med gewurztraminer

av Livets Goda

Uttrycksfulla viner kan avskräcka, inte minst aromatiska för få vet vad servera till. Ändå är det just dessa som fixar vissa smakkombinationer andra inte är i närheten av. För ärligt, få vita hanterar exempelvis rökt mat bättre än gewurztraminer så när vi då serverar den fantastiska rökta salmalaxen och ger den ytterligare sparringpartners i blåmögelost och chilirostade pumpakärnor, ja då är mötet gudomligt. Server gärna denna som en förrätt att dela vid bordet!

Recept 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet finner man på Systembolaget HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING