Roku Gin - från Japan till Sverige

Livets Goda 19 Nov, 2018
Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin, med en tillverkning präglad av den detaljrikedom som kännetecknar den japanska kulturen. Roku, vilket betyder siffran sex på japanska, innehåller sex traditionella ingredienser från det japanska växtriket. Komponenterna har lagrats, destillerats och blandats av hantverkare från Suntory Spirits i Osaka, Japan.

Roku Gins unika smak är framställd av sex exklusiva ingredienser från det japanska växtriket och åtta traditionella gin-komponenter*. De sex japanska ingredienserna – blommorna och löven från sakuraträdet, skalet från yuzu-frukten, sencha och gyokuro-teerna samt sansho-pepparn – skördas i så kallad ”shun”, en tradition som innebär att varje ingrediens plockas när den är som allra bäst i sin smak. 

Det japanska hantverket syns även tydligt i flaskans design. Flaskan är gjuten i en hexagonform, där de sex kanterna representerar varje japansk komponent, och avslutas med en finkänslig prägling. Den japanska kanji-symbolen för siffran sex är tryckt på etiketten, som är gjord av traditionellt washipapper, och avslutas med subtila detaljer i guld.

Roku kan drickas med is eller som en japansk Gin & Tonic. En japansk Gin & Tonic ska blandas med omsorg, den serveras med is och några tunna stavar ingefära för att komplettera den friska citrussmaken av yuzu. Till skillnad från en klassisk Gin & Tonic står den japanska varianten för kulturens gästfrihet, Omotenashi, vilket är en uppfriskande ritual som ska avnjutas tillsammans med vänner.

Bakom Roku Gin står tillverkaren Beam Suntory som grundades 1899 och har under åren som gått byggt upp ett rykte som en av Japans mest prisbelönta spritproducenter. Sedan 1936 har företaget bemästrat färdigheterna som krävs för att producera gin av hög kvalitet.

Jeanette Edwards, Beam Suntorys Internationella Brand Director, om Sverige-lanseringen:
”Vi är väldigt exalterade och hedrade att få introducera Roku Gin till den svenska marknaden. Vi är övertygade om att Roku kommer att bli det främsta japanska gin-alternativet i den globala premiumkategorin, som har haft en betydande tillväxt de senaste åren.”

Roku Gin
700 ml/flaska, alkoholhalt 43%,
Nr. 40337, 349 kr

* De sex japanska ingredienserna blandas med de åtta traditionella gin-komponenterna som består av enbär, korianderfrön, angelicarot, angelicafrö, kardemummakärnor, kanel, bittert apelsin-och citronskal och som tillsammans skapar Roku Gin.


Kaffebellini med hallon och lakrits

Whisky och Bourbon Gillar du hallon/lakrits? Bra! Här kommer ett recept på en…
19 Jul, 2019

Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet