Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Livets Goda 23 Apr, 2019
Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad den 26-27 april 2019. Mässan har sedan starten växt och i år räknar man med 9000 besökare under två dagar. Varje år har mässan ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina kunskaper. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

Göteborg Vin & Deli är en självklar mötesplats för både erfarna och oerfarna dryckeskännare. Årets mässa förväntas bli ett rekordår med över 7 000 sålda biljetter hitintills. Det kommer att finnas över 100 utställare på plats. Fokus under mässan ligger på att lyfta fram kvalitativa dryck- och delikatessprodukter.

Varje år har Göteborg Vin & Deli ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina vinkunskaper inom en viss druva, region eller annat specifikt område. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

”Vi vill alltid förnya mässan varje år och ge besökarna nya smakupplevelser för att ge dom anledningar att komma tillbaka. I år har vi satsat mer internationellt och har fått äran att ha med oss vinmakare och representanter från både Frankrike, Italien och Spanien som med stolthet kommer att berätta historien om deras viner”,säger Emelie Oscarson, projektledare för Göteborg Vin & Deli.

En nyhet för i år är Vinavenyn där man har samlat mindre importörer som har med sig unika viner från mindre producenter från när och fjärran.

”Vinavenyn med små importörer ger dig som besökare möjligheten att upptäcka riktiga guldkorn inom vinvärlden”, berättar Emelie.

Deltävlingen Pizza Champion Cup är tillbaka även i år och kommer att pågå under fredagen. Här samlas några av Sveriges duktigaste pizzabagare och tävlar i kategorier så som bäst val av råvaror, bakat med kärlek, bäst ostblandning, bäst tomatsås, bäst och frasigast pizzabotten och mest uppfinningsrik pizza. Detta är en av två deltävlingar i Sverige och förstaplatsvinnaren kommer att tävla vidare i finalen i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet.

Även i år ska Årets Bartender koras under Göteborg Vin & Deli och tävlingen kommer att pågå under lördagen. Här gör några av Sveriges bartenderelit upp om titeln Årets Bartender 2019och prestationerna bedöms av en meriterad jury bestående av kända svenska dryckesprofiler. Årets tema på tävlingen är ”Apértif med och utan..”

Snabbfakta Göteborg Vin & Deli
Datum: 26-27 april
Antal förväntade besökare: 9 000 
Antal mässår: 5
Antal utställare: ca 100
Årets nyhet: Vinavenyn
Andra händelser på mässan: Sittande provningar, speedtasting, Pizza Champion Cup & Årets Bartender 2019

> LÄS MER OM GÖTEBORG VIN & DELI


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet