Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Livets Goda 23 Apr, 2019
Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad den 26-27 april 2019. Mässan har sedan starten växt och i år räknar man med 9000 besökare under två dagar. Varje år har mässan ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina kunskaper. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

Göteborg Vin & Deli är en självklar mötesplats för både erfarna och oerfarna dryckeskännare. Årets mässa förväntas bli ett rekordår med över 7 000 sålda biljetter hitintills. Det kommer att finnas över 100 utställare på plats. Fokus under mässan ligger på att lyfta fram kvalitativa dryck- och delikatessprodukter.

Varje år har Göteborg Vin & Deli ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina vinkunskaper inom en viss druva, region eller annat specifikt område. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

”Vi vill alltid förnya mässan varje år och ge besökarna nya smakupplevelser för att ge dom anledningar att komma tillbaka. I år har vi satsat mer internationellt och har fått äran att ha med oss vinmakare och representanter från både Frankrike, Italien och Spanien som med stolthet kommer att berätta historien om deras viner”,säger Emelie Oscarson, projektledare för Göteborg Vin & Deli.

En nyhet för i år är Vinavenyn där man har samlat mindre importörer som har med sig unika viner från mindre producenter från när och fjärran.

”Vinavenyn med små importörer ger dig som besökare möjligheten att upptäcka riktiga guldkorn inom vinvärlden”, berättar Emelie.

Deltävlingen Pizza Champion Cup är tillbaka även i år och kommer att pågå under fredagen. Här samlas några av Sveriges duktigaste pizzabagare och tävlar i kategorier så som bäst val av råvaror, bakat med kärlek, bäst ostblandning, bäst tomatsås, bäst och frasigast pizzabotten och mest uppfinningsrik pizza. Detta är en av två deltävlingar i Sverige och förstaplatsvinnaren kommer att tävla vidare i finalen i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet.

Även i år ska Årets Bartender koras under Göteborg Vin & Deli och tävlingen kommer att pågå under lördagen. Här gör några av Sveriges bartenderelit upp om titeln Årets Bartender 2019och prestationerna bedöms av en meriterad jury bestående av kända svenska dryckesprofiler. Årets tema på tävlingen är ”Apértif med och utan..”

Snabbfakta Göteborg Vin & Deli
Datum: 26-27 april
Antal förväntade besökare: 9 000 
Antal mässår: 5
Antal utställare: ca 100
Årets nyhet: Vinavenyn
Andra händelser på mässan: Sittande provningar, speedtasting, Pizza Champion Cup & Årets Bartender 2019

> LÄS MER OM GÖTEBORG VIN & DELI


Guld till Anée fine Calvados des Capucins i World Calvados Awards 2019

Whisky och Bourbon Det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 är precis avklarat och…
26 May, 2019

Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019
Artikelarkivet