Hem Whisky & Bourbon Rom från Jamaica med skön hardcore attityd

Rom från Jamaica med skön hardcore attityd

av Anders Enquist

Destilleriet Hampden ligger i Trelawny på nordvästra delen av Jamaica och att kompromissa med  sin rom gör sig icke. Istället har man ofta en skönt käftig attityd i sin rom. Distinkt raka puckar, inte helt utan finess i trycket.  

Sedan 2009 är det familjen Hussey som äger Hampden. Det är endast potstilldestillering som gäller, man eftersockrar eller färgar i aldrig sin rom och lagringen sker tropiskt. The Great House Destillery släpps idag på Systembolaget och den är svår att komma förbi utan att stanna till och skaka hand med. 60 buteljer har landat i Sverige via importören Symopsion.

The Hampden Great House Distillery Edition  59%

Trelawny / Jamaica / Nr 40739 / 1 043 kr / 96 LGP
Arrak fullkomligen flödar upp ur glaset, vi hamnar i punsch-land, med fyllig rondör. Sedan biter det tag med en alldeles förtjusande stramt fyllig romsötma, kryddig och rik kraft. Arraktydligheten ligger kvar men de ljusa bourbonfaten som lagringen skett i markerar tydligt sitt revir och jag vill nog påvisa att vi har ett mycket ungdomligt tryck i glaset, ålder avslöjas nämligen inte. 59 friska procent ger dignitet och intensitet med utdragen finess i avslutet. Elegant, läcker hardcore!

Denna rom finner man på Systembolaget här >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING