Rominnovatören firar 30 år som master blender

Sedan 1989 har Alexandre Gabriel utmanat romvärlden med sina unika kombinationer och lagringsmetoder. Plantations resa började när Alexandre Gabriel reste runt i Karibien på jakt efter den perfekta rommen. Alexandre såg möjligheter i att förnya lagringsmetoderna i faten – där och då föddes Plantation.

– Jag älskar autentiska produkter som har personlighet och är präglade av landet de härstammar från. När jag reste i Karibien och provade de olika öarnas romsorter upptäckte jag att graderna av jäsning och destillering var unika. Här såg jag en möjlighet! Jag blev nyfiken på vad jag och mitt team kunde skapa med sådana olika typer av destillerier. I den stunden visste jag att vi skulle kunna skapa perfekta lagringsprocesser, säger Alexandre Gabriel, grundare av Plantation Rum.

Plantation är kända för sina kvalitativa produkter där rom från utvalda destillerier i Karibien tagits fram, lagrats och blendats. Rommen får sin rika smak, finess, elegans och struktur genom att dubbellagras på både bourbon- och cognacsfat. Rommen produceras på den gamla Maison Ferrand-gården i Cognac, Frankrike och är fortfarande en liten producent där samtliga anställda är högst involverade i produktionen.

Trots sin lilla storlek har Plantation bidragit till att förflytta rommen från barskåpet in till finrummet.
I Sverige har Plantations produkter funnits i 16 år och varit mycket omtyckta sedan start.

Under sina år har Alexandre Gabriel gjort stort avtryck i dryckesbranschen. År 2012 tilldelades Alexandre utmärkelsen Master Blender i World’s Best Rum och han har även vunnit prestigefyllda Golden Barrel Award som “Distiller of the Year” av The American Institute.