Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Livets Goda 13 Dec, 2018
Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand Hôtel Stockholm. Från och med januari 2019 är premiumchampagnen Ruinart ”R” Brut hotellets nya huschampagne och finns att beställa både på glas och flaska.

Världens äldsta champagnehus, Ruinart, kan nu stoltsera med att vara ny champagneleverantör åt Grand Hôtel Stockholm och Ruinart ”R” Brut blir hotellets nya huschampagne. 

–Vi är väldigt nöjda med vår nya huschampagne Ruinart ”R” Brut och leverantören Moët Hennessy. Vi har haft samma huschampagne i över ett decennium och nu var det dags att byta. Valet var enkelt, då Ruinart ”R” Brut är en av favoriterna i vårt utbud. Dessutom harmoniserar med väl Grand Hôtels klassiska och samtida profil, säger Grand Hôtels källarmästare Karl Persson.  

Ruinart har i snart 300 år levererat förstklassig champagne världen över. Framgången kommer av att de har behållit den grundläggande inställningen till kvalitet och finess, vilket gett huset sitt världsberömda rykte. Ruinart har också en stark koppling till konst och har under många decennier låtit världskända konstnärer göra sina egna tolkningar av Ruinart, som går under namnet Are you in art? R U in Art. Ruinarts champagner är mycket uppskattade världen över och älskade av sommelier och vinkännare. Varje år arrangerar Ruinart sommeliertävlingen Ruinart Challenge runt om i världen. Nästa år står Sverige värd och den nordiska tävlingen kommer att hållas i Grand Hôtels vackra lokaler, där de främsta sommelierna från Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer att tävla.

– Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Grand Hôtel och att få vara en del av Sveriges främsta och mest anrika hotell och mötesplats. Vår champagne, som är av högsta kvalitet, matchar hotellets ambitioner och gästernas höga förväntningar och öppnar för nya möjligheter till kreativa event och upplevelser, säger Carl-Gustaf Elfving, Country Manager Moët Hennessy Sverige.

*Ruinarts kalkstenskällare är ett kulturarv och finns angivna som världsarv av Unesco tillsammans med ytterligare tre kända byggnader i Reims.

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp

En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

 


Rekordförsäljning av alkoholfri öl i Sverige

Whisky och Bourbon Konsumenttrender och utvecklad bryggteknik gör att allt fler svenska konsumenter…
16 Aug, 2019

Förhandsboka Penfolds Collection hos Winefinder

Vin Den 20/9 kl är det Sverigepremiär för Penfolds Collection 2019.…
16 Aug, 2019

Ca'Marcanda startar igång en höst fylld av Gaja

Vin Lively Wines lanserar 2 viner från Ca’Marcanda, Gajafamiljens egendom i…
14 Aug, 2019

Svenskarnas favoritmat på resan

Mat och Restaurang En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern.…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet